
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ pussia (à 120 g) taloussuklaarouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kaakaojauhe. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva.
- Kun taikinassa on hyvä sitko, vaivaa suklaarouhe lopuksi taikinaan. Kohota.
- Muotoile taikinasta kaksi pyöreää tai pitkää leipää. Kohota.
- Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa Valio Luostari, Valio Turunmaa®, Valio Mustaleima™ tai Musta Salaneuvos® viipaleiden kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
280 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
41,2 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa