Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ pussia (à 120 g) taloussuklaarouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kaakaojauhe. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva.
- Kun taikinassa on hyvä sitko, vaivaa suklaarouhe lopuksi taikinaan. Kohota.
- Muotoile taikinasta kaksi pyöreää tai pitkää leipää. Kohota.
- Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa Valio Luostari, Valio Turunmaa®, Valio Mustaleima™ tai Musta Salaneuvos® viipaleiden kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
280 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
41,2 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.