Suklaaleipä

Suklaaleipä

1 h 45 min
keskitaso
279 kcal / 100g
1
1

Suklaaleipä on ikimuistoinen makuelämys parhaimmillaan. Leivo taikinaan suklaarouhetta, kypsennä rakkaudella ja tarjoa valmista leipää voimakasaromisen juuston kanssa. Suklaaleipä on myös erinomainen ruokalahja.

Ainekset

2 leipää
3 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl
½ pussia (à 120 g)
taloussuklaarouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kaakaojauhe. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva.
  2. Kun taikinassa on hyvä sitko, vaivaa suklaarouhe lopuksi taikinaan. Kohota.
  3. Muotoile taikinasta kaksi pyöreää tai pitkää leipää. Kohota.
  4. Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
  5. Tarjoa Valio Luostari, Valio Turunmaa®, Valio Mustaleima™ tai Musta Salaneuvos® viipaleiden kera.

Vinkki

* Leivät voi paistaa myös leipävuoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön20.11.2013 kello 14:54
Hei. Jos paistan leivät leipävuoassa, voinko kaataa taikinan vuokiin heti vaivaamisen jälkeen ja kohottaa vuoissa, vai pitääkö taikina ensin kohottaa ja sitten leipoa leiviksi ja siirtää vasta sitten leipävuokiin? Itselläni tuntuu paremmin onnistuvan leivät, jos siirrän taikinan suoraan tekovaiheen jälkeen vuokiin ja annan kohota vuoissa ilman "leipomista". Onko tällöin syytä lisätä/vähentää jauhojen määrää? Haluaisin leipoa näitä lahjaksi, joten kiitos pikaisesta vastauksesta!