Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Suppilovahverorisotto

Syksyn tullen ruokapöytää koristaa maukas suppilovahverorisotto. Herkullisen maun täydentää laadukas juusto ja aromaattinen rakuuna. Tämä syysherkku hurmaa illallisvieraat! Resepti: Mari Moilanen.

Suppilovahverorisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä tai kasvislientä
  • ⅓ pkt (à 300 g)
    Valio Alppi Kreivi® juustoa
    Pitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
    Valio Alppi Kreivi® e300 g
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohje

  1. Puhdista suppilovahverot ja paloittele muutamaan osaan. Kuori ja hienonna salottisipulit.
  2. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja sipuli, kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää riisi paistinpannulle ja sekoittele hetki. Kaada joukkoon viini ja anna sen imeytyä riisiin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna tällä välin kana- tai kasvisliemi.
  4. Lisäile lientä tasaiseen tahtiin kuumaan pannuun koko ajan sekoittaen. Jatka, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Tämä vie noin 18 minuuttia. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon raastettu juusto ja voi. Mausta hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Jaa suppilovahverorisotto lautasille ja koristele rakuunalla. Tarjoa heti juustoraasteen kera.

VINKKI!

  1. Voit käyttää risottoon myös kuivattuja suppilovahveroja. Tarvitset niitä noin 40 grammaa. Liota sienet noin 3 desilitrassa haaleaa vettä ja käytä sen jälkeen ohjeen mukaan. Siivilöi liotusneste ja jos se ei ole karvasta, voi korvata osan kana- tai kasvisliemestä tällä nesteellä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 11,3 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 14,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.