Siirry sisältöön
Tähtianisomenat

Tähtianisomenat

Mehusiirapissa keitetyt omenalohkot tarjoillaan vaahdotetun kerman kanssa. Sopii hyvin joulunajan jälkiruoaksi.

Tähtianisomenat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mehusiirappi

  • 4 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 dl sokeria
  • 8-10  tähtianista
  • 4-6  omenaa

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Mittaa mehut, sokeri ja tähtianikset paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja keitä siirappimaiseksi n. 10 min. Lohko omenat (kuori tarvittaessa). Lisää ne siirappiin.
  2. Keitä lohkoja miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes vähän pehmenevät (aika riippuu omenalajikkeesta). Anna vähän jäähtyä.
  3. Jaa omenat ja siirappi annosmaljoihin. Tarjoa vaahdoksi vatkatun kerman kanssa jälkiruoaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 0,5 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search