Täytekakkupohjat

Täytekakkupohjat

50 min
keskitaso
260 kcal / 100g
59
81

Täytekakut kuuluvat kaikkiin kodin juhliin. Sokerikakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Kakku on hyvä täyttää juhlaa edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut ehtivät tasoittua, mutta koristelu on syytä tehdä juhlapäivänä.

Ainekset

1 kakkupohja

3 munan kakkupohja

3
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

4 munan kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Laita uuni päälle.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
  4. Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Mantelikakkupohja

  7. Käytä ylläolevaa 4 munan kakkupohjan ohjetta, mutta korvaa vehnäjauho-perunajauhoseos seuraavasti: 1 dl vehnäjauhoja + 1/2 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä + 1 pussi (50 g) mantelijauhetta. Käytä leivinjauhetta 1 tl.
  8. Pähkinäkakkupohja

  9. Pähkinäkakkupohja valmistuu korvaamalla mantelijauhe vastaavalla määrällä pähkinärouhetta.
Lisukkeeksi
Vadelma-valkosuklaatäytekakku
7 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
137 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)