Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.29
tähteä viidestä
72 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kakkupohja
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta3 munan kakkupohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
4 munan kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni päälle.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
- Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
Mantelikakkupohja
- Käytä ylläolevaa 4 munan kakkupohjan ohjetta, mutta korvaa vehnäjauho-perunajauhoseos seuraavasti: 1 dl vehnäjauhoja + 1/2 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä + 1 pussi (50 g) mantelijauhetta. Käytä leivinjauhetta 1 tl.
Pähkinäkakkupohja
- Pähkinäkakkupohja valmistuu korvaamalla mantelijauhe vastaavalla määrällä pähkinärouhetta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
45,5 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.