Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetty kalkkunan filee ja aprikoosikastike

Nauttikaa perheen tai ystävien kesken kiireetön viikonlopun päivällinen. Kuivatuilla aprikooseilla ja sulatejuuustolla täytetty kalkkunanfilee sopii pääruoksi.

Täytetty kalkkunan filee ja aprikoosikastike
Täytetty kalkkunan filee ja aprikoosikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kalkkunan rintafileetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ pkt (à 200 g)
    Valio Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuusto
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g viherpippuri sulatejuusto laktoositon
  • ½ pussia (à 200 g) kuivattuja aprikooseja

Kastike

  • 4½ dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • ½ pussia (à 200 g) kuivattuja aprikooseja
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa terävällä veitsellä fileen paksuimmasta päästä pitkä, syvä viilto fileen sisään siten, että muodostuu mahdollisimman iso tasku. Hiero suola fileen pinnalle ja sisälle.
  2. Leikkaa juusto viipaleiksi, pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Asettele juustoviipaleet tasaisesti fileen sisään, levitä aprikoosipalat juuston päälle. Sulje aukko muutamalla cocktailtikulla.
  3. Nosta filee pienehköön voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ensin 250 asteessa 15 min, jotta pinta sulkeutuu ja saa väriä. Alenna lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 40 - 45 min. Filee on kypsä, kun siitä cocktailtikulla pistäessä valuu kirkasta nestettä. Nosta uunista ja peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 10 min ennen leikkaamista.

Aprikoosikastike

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa, lisää liemikuutio ja paloitellut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmentyneet (n. 20 min). Soseuta sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon kaikki loput kastikkeen ainekset paitsi persilja. Kiehauta. Koristele persiljalla.

Vinkki

Jos käytät valmiiksi marinoitua rintafileetä, jätä suola pois.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 14,5 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search