Täytetty kalkkunan filee ja aprikoosikastike

Täytetty kalkkunan filee ja aprikoosikastike

1 h 45 min
keskitaso
116 kcal / 100g
0
0

Nauttikaa perheen tai ystävien kesken kiireetön viikonlopun päivällinen. Kuivatuilla aprikooseilla ja sulatejuuustolla täytetty kalkkunanfilee sopii pääruoksi.

Ainekset

6 annosta
n. 1 kg
kalkkunan rintafileetä
½ tl
suolaa
½ pkt (à 200 g)
½ pussia (à 200 g)
kuivattuja aprikooseja

Kastike

4 ½ dl
vettä
1
kanaliemikuutio
½ pussia (à 200 g)
kuivattuja aprikooseja
2 dl
¼ tl
suolaa
2 tl
sitruunamehua
vajaa 1/4 tl
jauhettua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa terävällä veitsellä fileen paksuimmasta päästä pitkä, syvä viilto fileen sisään siten, että muodostuu mahdollisimman iso tasku. Hiero suola fileen pinnalle ja sisälle.
  2. Leikkaa juusto viipaleiksi, pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Asettele juustoviipaleet tasaisesti fileen sisään, levitä aprikoosipalat juuston päälle. Sulje aukko muutamalla cocktailtikulla.
  3. Nosta filee pienehköön voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ensin 250 asteessa 15 min, jotta pinta sulkeutuu ja saa väriä. Alenna lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 40 - 45 min. Filee on kypsä, kun siitä cocktailtikulla pistäessä valuu kirkasta nestettä. Nosta uunista ja peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 10 min ennen leikkaamista.
  4. Aprikoosikastike

  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa, lisää liemikuutio ja paloitellut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmentyneet (n. 20 min). Soseuta sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon kaikki loput kastikkeen ainekset paitsi persilja. Kiehauta. Koristele persiljalla.

Vinkki

* Jos käytät valmiiksi marinoitua rintafileetä, jätä suola pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)