Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg kalkkunan rintafileetä
- ½ tl suolaa
-
½ pkt (à 200 g)
Valio Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuustoValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
- ½ pussia (à 200 g) kuivattuja aprikooseja
Kastike
- 4½ dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- ½ pussia (à 200 g) kuivattuja aprikooseja
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15%Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¼ tl suolaa
- 2 tl sitruunamehua
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa terävällä veitsellä fileen paksuimmasta päästä pitkä, syvä viilto fileen sisään siten, että muodostuu mahdollisimman iso tasku. Hiero suola fileen pinnalle ja sisälle.
- Leikkaa juusto viipaleiksi, pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Asettele juustoviipaleet tasaisesti fileen sisään, levitä aprikoosipalat juuston päälle. Sulje aukko muutamalla cocktailtikulla.
- Nosta filee pienehköön voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ensin 250 asteessa 15 min, jotta pinta sulkeutuu ja saa väriä. Alenna lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 40 - 45 min. Filee on kypsä, kun siitä cocktailtikulla pistäessä valuu kirkasta nestettä. Nosta uunista ja peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 10 min ennen leikkaamista.
Aprikoosikastike
- Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa, lisää liemikuutio ja paloitellut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmentyneet (n. 20 min). Soseuta sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon kaikki loput kastikkeen ainekset paitsi persilja. Kiehauta. Koristele persiljalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
121 kcal
Proteiini
14,5 g
Hiilihydraatti
5,9 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.