Kalkkunanfileenyytit

Kalkkunanfileenyytit
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Kalkkunanfileenyytit

Kalkkunanfileenyytit

Kalkkunanyytit maistuvat juhla-aterialla. Mausteinen tuorejuusto mehevöittää ja maustaa kalkkunaa, samalla kun aprikoosit ja hedelmäinen kastike lisäävät makuun kaivattua pyöreyttä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 1 kg
kalkkunan rintafileetä
½ pkt (à 200 g)
100 g
kuivattuja aprikooseja
1 ½ tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta

Aprikoosi-pippurikastike

5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
100 g
kuivattuja aprikooseja
1 prk (2,5 dl)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Lisäksi

paistinarua

Ohje

  1. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa n. 1/2 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni. Nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni. Nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy.
  2. Nuiji levyä hiukan, että siitä tulee tasapaksu. Leikkaa levystä 4 saman kokoista palaa (neliötä).
  3. Hienonna aprikoosit. Levitä tuorejuustoa tasaisesti fileepaloille. Levitä aprikoosit juuston päälle. Kääri fileepalat rulliksi. Sido paistinarulla tiukasti kiinni. Mausta pinta suolalla ja pippurisekoituksella.
  4. Ruskista fileepalat pannulla Oivariini rasvassa.
  5. Nosta palat pienehköön voideltuun uunivuokaan saumakohta ylöspäin.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 150 asteessa n. 50 min. Fileet ovat kypsiä, kun terävän veitsen kärjellä pistäessä valuu kirkasta nestettä. Nosta uunista. Peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  7. Poista narut. Leikkaa viipaleiksi.
  8. Aprikoosi-pippurikastike

  9. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää liemikuutio ja hienonnetut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmeitä (n. 20 min). Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta. Viimeistele persiljalla.
  10. Kastike sopii myös erinomaisesti kinkun, porsaanlihan ja broilerin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Jos haluat tehdä kastikkeen gluteenittomana, tarkistathan liemikuution ravintoainesisällön.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.