Siirry sisältöön
Kalkkunanfileenyytit

Kalkkunanfileenyytit

Kalkkunanyytit maistuvat juhla-aterialla. Mausteinen tuorejuusto mehevöittää ja maustaa kalkkunaa, samalla kun aprikoosit ja hedelmäinen kastike lisäävät makuun kaivattua pyöreyttä.

Kalkkunanfileenyytit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kalkkunan rintafileetä
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1¼ tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta

Aprikoosi-pippurikastike

  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Lisäksi

  • 0 kg paistinarua

Ohje

  1. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa n. 1/2 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni. Nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni. Nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy.
  2. Nuiji levyä hiukan, että siitä tulee tasapaksu. Leikkaa levystä 4 saman kokoista palaa (neliötä).
  3. Hienonna aprikoosit. Levitä tuorejuustoa tasaisesti fileepaloille. Levitä aprikoosit juuston päälle. Kääri fileepalat rulliksi. Sido paistinarulla tiukasti kiinni. Mausta pinta suolalla ja pippurisekoituksella.
  4. Ruskista fileepalat pannulla Oivariini rasvassa.
  5. Nosta palat pienehköön voideltuun uunivuokaan saumakohta ylöspäin.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 150 asteessa n. 50 min. Fileet ovat kypsiä, kun terävän veitsen kärjellä pistäessä valuu kirkasta nestettä. Nosta uunista. Peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  7. Poista narut. Leikkaa viipaleiksi.

Aprikoosi-pippurikastike

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää liemikuutio ja hienonnetut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmeitä (n. 20 min). Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta. Viimeistele persiljalla.
  2. Kastike sopii myös erinomaisesti kinkun, porsaanlihan ja broilerin kanssa.

Vinkki

Jos haluat tehdä kastikkeen gluteenittomana, tarkistathan liemikuution ravintoainesisällön.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal
Proteiini 13,5 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paistinarua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search