Täytetyt sarvet

Täytetyt sarvet

1 h 25 min
keskitaso
265 kcal / 100g
10
14

Täytetyt sarvet ovat erinomaisia pikkusuolaisia illanistujaisiin tai tupaantuliaisiin. Täytteen voit valita oman makusi mukaan; tässä muutama ehdotus.

Ainekset

16 kpl
1 prk (2,5 dl)
½ palaa (25 g)
hiivaa
1 tl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Juustotäyte

150 g
½ dl (n. 50 g)
paprikatäytteisiä oliiveja

TAI

Lihatäyte

150 g
naudan paistileikettä
1 dl
amerikkalaista sinappi-kurkkusalaattia

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää sokeri.
  2. Lisää jauhot ja Oivariini.
  3. Alusta taikina tasaiseksi.
  4. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
  6. Valitse jompi kumpi täytteistä. Leikkaa juusto tai liha pieniksi kuutioiksi. Viipaloi oliivit. Yhdistä valitsemasi täytteen aineet.
  7. Levitä täyte kolmioiden leveään päähän.
  8. Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
  9. Voitele. Ripota sarvien pinnalle seesaminsiemeniä.
  10. Paista täytetyt sarvet uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
11 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
117 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)