Tomaattiset solmusämpylät

Tomaattiset solmusämpylät

Sämpylätaikinaa on helppo muunnella lisäämällä siihen esimerkiksi tomaattia, oliiveja tai yrttejä. Taikinanesteenä tässä ohjeessa on käytetty maustettua ruokakermaa, joka antaa sämpylöille makua ja mehevyyttä.

1 h 20 min
keskitaso
285 kcal / 100g
3
3

Ainekset14 kpl

14 kpl
1 prk (2,5 dl)
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1 rkl
tomaattipyreetä
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  4. Vaivaa kohonnut taikina. Leivo siitä sormen vahvuista tankoa.
  5. Leikkaa tanko 14:ään osaan. Pyöräytä ne solmuiksi. Laita leivinpaperille pellille. Kohota sämpylät.
  6. Kypsennä solmusämpylät uunin keskiosassa 225 asteessa n. 11 min tai kunnes kypsiä.
  7. Tarjoa kateleipänä sosekeittojen tai salaattien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›