Siirry sisältöön
Torttupohja

Torttupohja

Tällä sokerikakkutaikinalla valmistat matalan torttupohjan. Täytä torttu kermavaahdolla tai kerma-rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Torttupohja

Ainesosat

torttupohja

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
  2. Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
  3. Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun torttu- tai kakkuvuokaan (sisäosan Ø n. 25 cm).
  4. Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 46,5 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search