Tummat saaristolaissämpylät

Tummat saaristolaissämpylät

Näissä sämpylöissä yhdistyy saaristolaisleivän tumma makeus ja sämpylöiden pehmeys. Taikinan nesteenä voit käyttää kotikaljaa tai omenamehua; kotikalja antaa sämpylöille tuhdimman maun, kun taas omenamehu raikastaa sämpylöiden makeutta.

1 h 25 min
keskitaso
219 kcal / 100g
3
3

Ainekset16 sämpylää

16 sämpylää
5 dl
kotikaljaa

tai 5 dlValio omenatäysmehua
25 g
hiivaa
2 dl
leipämaltaita
1 dl
tummaa siirappia
2 tl
suolaa
1 tl
fenkolinsiemeniä
3 dl
kokojyväruisjauhoja
2 dl
ruisrouhetta
5 dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä kotikalja tai omenamehu kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva, maltaat, siirappi, suola sekä kämmenessä murskatut fenkolinsiemenet.
  2. Lisää ruisrouhe ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Nostele taikinasta lusikalla kekoja (16) leivinpaperille uunipellille. Halutessasi voit taputella pinnan tasaisemmaksi jauhotetulla kädellä.
  4. Anna kohota hetki.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Halutessasi voit voidella sämpylät uunista ottamisen jälkeen siirappi-vedellä (1 rkl siirappia ja 1 rkl kotikaljaa/omenamehua/vettä).
  7. Tarjoa sämpylät tuoreena Valio Oivariini® rasvan ja Valio Polar® saaristo juuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,8 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)