Unikonsiementäytekakku

Unikonsiementäytekakku

13 h 5 min
keskitaso
175 kcal / 100g
0
0

Unikonsiemenillä ryyditetty sokerikakkupohja on paitsi hauskannäköinen, myös maukas. Kakun täytteissä maistuvat vanilja sekä kirsikka. Tämä kakku on suunniteltu aikuiseen makuun.

Ainekset

10 annosta

Kakkupohja

3
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
½ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
unikonsiemeniä

Kostutus

1 dl

Väliin

1 ½ dl
kirsikkahilloa
4
liivatetta
2
valkuaista
2 rkl
sokeria
2 prk (à 200 g)

Marenkikuorrutus

1 dl
sokeria
3 rkl
vettä tai kirsikkalikööriä
3
valkuaista

Ohje

  1. Tällä ohjeella voit tehdä kakun joko Ø18 cm:n vuokaan, jolloin kakkuun tulee kaksi täyteväliä tai Ø 23 cm:n vuokaan yhdellä täytevälillä.
  2. Kakkupohja

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet seoksena. Nostele tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomalla jauhoseoksella tai gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun Ø 18 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilän päälle. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
  6. Kakun kokoaminen

  7. Laita kakkupohjalevy kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta maitojuomalla. (Voit korvata halutessasi 1/4 maidosta rommilla. Lisää tällöin 1 tl sokeria kostutusliemeen.) Levitä päälle puolet kirsikkahillosta.
  8. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri joukkoon vähin erin vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävää ja vatkainta nostettaessa vaahtoon jää teräviä huippuja. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan.
  9. Levitä puolet vaniljavaahdosta ensimmäiseen täyteväliin. Nosta kostutettu keskimmäinen kakkulevy sen päälle. Tee toinen täyteväli samoin. Nosta lopuksi kostutettu kansilevy päällimmäiseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  10. Irrota kakku vuoasta.
  11. Marenkikuorrutus

  12. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi tai kirsikkalikööri. Kuumenna seos 121 asteiseksi, käytä lämpömittaria apuna.
  13. Sokerin kiehuessa ala vatkata valkuaisia täydellä teholla yleiskoneessa tai metallikulhossa. Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon kulhon reunaa pitkin. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes vaahto on kädenlämpöistä, kiiltävää ja jämäkkää.
  14. Levitä marenki kakun pinnalle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Viimeistele pinta kaasupolttimella, jotta marenkihuiput saavat kauniin ruskean värin.

Vinkki

Voit korvata halutessasi gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
3 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)