Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Unikonsiementäytekakku

Unikonsiemenillä ryyditetty sokerikakkupohja on paitsi hauskannäköinen, myös maukas. Kakun täytteissä maistuvat vanilja sekä kirsikka. Tämä kakku on suunniteltu aikuiseen makuun.

Unikonsiementäytekakku
Unikonsiementäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl
    gluteenitonta jauhoseosta
    Voit kokeilla myös:
    • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • unikonsiemeniä

Kostutus

Väliin

  • 1½ dl kirsikkahilloa
  • 4 liivatetta
  • 2 valkuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Marenkikuorrutus

  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vettä tai kirsikkalikööriä
  • 3 valkuaista

Ohje

  1. Tällä ohjeella voit tehdä kakun joko Ø18 cm:n vuokaan, jolloin kakkuun tulee kaksi täyteväliä tai Ø 23 cm:n vuokaan yhdellä täytevälillä.

Kakkupohja

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet seoksena. Nostele tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomalla jauhoseoksella tai gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun Ø 18 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  3. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilän päälle. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.

Kakun kokoaminen

  1. Laita kakkupohjalevy kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta maitojuomalla. (Voit korvata halutessasi 1/4 maidosta rommilla. Lisää tällöin 1 tl sokeria kostutusliemeen.) Levitä päälle puolet kirsikkahillosta.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri joukkoon vähin erin vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävää ja vatkainta nostettaessa vaahtoon jää teräviä huippuja. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan.
  3. Levitä puolet vaniljavaahdosta ensimmäiseen täyteväliin. Nosta kostutettu keskimmäinen kakkulevy sen päälle. Tee toinen täyteväli samoin. Nosta lopuksi kostutettu kansilevy päällimmäiseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta.

Marenkikuorrutus

  1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi tai kirsikkalikööri. Kuumenna seos 121 asteiseksi, käytä lämpömittaria apuna.
  2. Sokerin kiehuessa ala vatkata valkuaisia täydellä teholla yleiskoneessa tai metallikulhossa. Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon kulhon reunaa pitkin. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes vaahto on kädenlämpöistä, kiiltävää ja jämäkkää.
  3. Levitä marenki kakun pinnalle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Viimeistele pinta kaasupolttimella, jotta marenkihuiput saavat kauniin ruskean värin.

Vinkki

Voit korvata halutessasi gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 28,3 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • unikonsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search