
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 350 g punajuuria (mielellään pienikokoisia)
- 500 g jauhoisia perunoita
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 iso (225 g) iso punasipuli
- 1 prk (250/150 g) artisokan sydämiä persiljaöljyssä
- 5 (75 g) tuoreita taateleita
-
1 pala (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 350 g punajuuria (mielellään pienikokoisia)
- 500 g jauhoisia perunoita
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 iso (225 g) iso punasipuli
- 1 prk (250/150 g) artisokan sydämiä persiljaöljyssä
- 5 (75 g) tuoreita taateleita
- 1 pala (170 g) Valio AURA® juustoa
Jaa resepti
Ohje
- Keitä pestyt punajuuret puolikypsiksi, koosta riippuen 30 - 40 min. Pese perunat huolellisesti harjalla.
- Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Laita lohkot leivinpaperille uunipellille. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Lisää toiseen päähän peltiä.
- Purista perunoille ja punajuurille pullosta Oivariini juoksevaa. Jauha pinnalle suolaa ja mustapippuria.Valuta punajuurille hunajaa.
- Laita uunin keskiosaan 200 asteeseen 30 - 35 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa, kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo sipulipalat kylmällä vedellä siivilässä, jotta liika kirpeys vähenee. Valuta. Laita sipulit tilavan kulhoon. Valuta päälle persiljaöljy artisokkatölkistä.
- Sekoittele ja anna sipuleiden marinoitua sen aikaa, kun perunat kypsyvät. Leikkaa artisokat pienemmiksi paloiksi.
- Lämmitä laakea salaattivati. Kaada kypsät perunat ja punajuuret vadille. Lisää marinoidut sipulit ja hienonnetut artisokat, sekoita hiukan.
- Poista taateleista kivet. Leikkaa neljään osaan. Lisää taatelipalat ja murennettu AURA salaatin päälle.
- Tarjoa salaatti lämpimänä / haaleana liharuokien tai makkaran kanssa. Sopii myös kinkun lisäkkeeksi tai rasvaisen kalan, esim. lohen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
122 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.