Uunissa paahdettu kukkakaali

Uunissa paahdettu kukkakaali

45 min
helppo
104 kcal / 100g
2
3

Kukkakaalin voi valmistaa herkulliseksi lisukeruoaksi kokonaisena uunissa. Rosmariininen voisula maustaa tämän rapsakan ja maukkaan kasviksen.

Ainekset

4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
½ rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
50 g
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Huuhtele kukkakaali. Koverra kantaa juuresveitsellä pois - näin kukkakaali kypsyy paremmin.
  2. Riivi lehdet irti. Aseta ne voidellun uunivuoan pohjalle, ikään kuin kukkakaalin pediksi.
  3. Sekoita hiennottu rosmariini, sitruunankuori, suola ja pippuri huoneenlämpöiseen voihin. Hiero voi kauttaaltaan kukkakaalin päälle ja kovertamaasi koloon.
  4. Aseta kukkakaali lehtien päälle uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30 - 35 min. Lusikoi voisulaa vuoasta muutamia kertoja kypsentämisen aikana.
  5. Valuta voisulaa rapsakan kukkakaalin päälle juuri ennen tarjoilua. Helpoiten kukkakaalin annostelu onnistuu veitsellä leikattuna.

Vinkki

Saat maukkaan voikastikkeen kukkaakaalin kanssa nautittaville muille ruoille, kuten perunoille tai kalalle tuplaamalla voin määrän. Käytää tällöin suolaa ja pippuria 2/3 tl. Rosmariinin määrä voi pysyä samana (½ rkl).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)