Siirry sisältöön
Valkosuklaa-kinuskikakku

Valkosuklaa-kinuskikakku

Valkosuklaisen, kinuskilla kuorrutetun kakun juju on hedelmäisessä täytteessä. Kakku maistuu kahvipöydässä tai aterian päätteeksi jälkiruokana.

Valkosuklaa-kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 munan kakkupohja

Kostutukseen

  • 1½ dl sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua

Vaniljatäyte

  • 2 dl
    Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl lemon curdia

Hedelmätäyte

  • 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
  • 1-2 dl (100 g) kivettömiä vihreitä viinirypäleitä

Kuorrutus

  • 1 prk (2 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 40 g valkosuklaata, esim. Valkoinen leivontasuklaa

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta.
  2. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja lemon curd.
  3. Valuta ja kuutioi aprikoosit. Leikkaa viinirypäleet viipaleiksi. Yhdistä hedelmät.
  4. Levitä puolet jäähtyneestä vaniljatäytteestä alimmalle kakkupohjalle. Lisää päälle puolet hedelmistä. Jatka samalla tavoin toinen väli. Nosta kansilevy päälle.
  5. Anna maustua peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
  6. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä kunnes seos alkaa saostua. Lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle.

Vinkki

Voit käyttää myös itse tehtyä lemon curdia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 28,9 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search