Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
- 1½ dl sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua
Vaniljatäyte
-
2 dl
Valio Keittiön kevytkermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 kananmuna
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl lemon curdia
Hedelmätäyte
- 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
- 1-2 dl (100 g) kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
Kuorrutus
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl fariinisokeria
- 40 g valkosuklaata, esim. Valkoinen leivontasuklaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta.
- Sekoita kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja lemon curd.
- Valuta ja kuutioi aprikoosit. Leikkaa viinirypäleet viipaleiksi. Yhdistä hedelmät.
- Levitä puolet jäähtyneestä vaniljatäytteestä alimmalle kakkupohjalle. Lisää päälle puolet hedelmistä. Jatka samalla tavoin toinen väli. Nosta kansilevy päälle.
- Anna maustua peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä kunnes seos alkaa saostua. Lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
226 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
28,9 g
Rasva
10,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.