
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
- 1½ dl sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua
Vaniljatäyte
-
2 dl
Valio kevytkermaaLaktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 kananmuna
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl lemon curdia
Hedelmätäyte
- 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
- 1-2 dl (100 g) kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
Kuorrutus
-
1 prk (2 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1½ dl fariinisokeria
- 40 g valkosuklaata, esim. Valkoinen leivontasuklaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta.
- Sekoita kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja lemon curd.
- Valuta ja kuutioi aprikoosit. Leikkaa viinirypäleet viipaleiksi. Yhdistä hedelmät.
- Levitä puolet jäähtyneestä vaniljatäytteestä alimmalle kakkupohjalle. Lisää päälle puolet hedelmistä. Jatka samalla tavoin toinen väli. Nosta kansilevy päälle.
- Anna maustua peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä kunnes seos alkaa saostua. Lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
212 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
26 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa