Valkosuklaa-kinuskikakku

Valkosuklaa-kinuskikakku

3 h 50 min
keskitaso
215 kcal / 100g
0
0

Valkosuklaisen, kinuskilla kuorrutetun kakun juju on hedelmäisessä täytteessä. Kakku maistuu kahvipöydässä tai aterian päätteeksi jälkiruokana.

Ainekset

10 annosta
4
munan kakkupohja

Kostutukseen

1 ½ dl
sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua

Vaniljatäyte

2 dl
2 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1
kananmuna
2 tl
vaniljasokeria
¾ dl
lemon curdia

Hedelmätäyte

1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikoosia
1 - 2 dl
kivettömiä vihreitä viinirypäleitä

Kuorrutus

1 prk (2 dl)
1 ½ dl
fariinisokeria
n. 40 g
valkosuklaata , esim. Valkoinen leivontasuklaa

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta.
  2. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja lemon curd.
  3. Valuta ja kuutioi aprikoosit. Leikkaa viinirypäleet viipaleiksi. Yhdistä hedelmät.
  4. Levitä puolet jäähtyneestä vaniljatäytteestä alimmalle kakkupohjalle. Lisää päälle puolet hedelmistä. Jatka samalla tavoin toinen väli. Nosta kansilevy päälle.
  5. Anna maustua peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
  6. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä kunnes seos alkaa saostua. Lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle.

Vinkki

* Voit käyttää myös itse tehtyä lemon curdia.
Lisukkeeksi
Lemon curd eli sitruunatahna
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)