Vaniljainen juustokakku

Vaniljainen juustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vaniljainen juustokakku

Vaniljainen juustokakku

Kuohkea, suussasulava vaniljamoussekakku on varma valinta juhlapöytään. Kakkuun saa helposti erilaista ilmettä vaihtamalla koristeita ja lisäkkeitä. Yksinkertainen ja nopea koristelu syntyy tuoreista marjoista tai hedelmistä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Keksipohja

175 g
täytekeksejä , esim. Dops milkshake
50 g

Vaniljamousse

4
liivatetta
2
valkuaista
¾ dl
sokeria
2 dl
2 rasiaa (à 200 g)
2 rkl

Koristeluun

tuoreita marjoja tai hedelmiä

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
    Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
  4. Vaahdota kerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto notkeaksi.
  5. Kuumenna maito kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Lisää liivatteet maitoon ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto.
  6. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  7. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai hedelmillä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
340 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.