Vaniljainen juustokakku

Vaniljainen juustokakku

4 h 30 min
keskitaso
341 kcal / 100g
12
29

Kuohkea, suussasulava vaniljamoussekakku on varma valinta juhlapöytään. Kakkuun saa helposti erilaista ilmettä vaihtamalla koristeita ja lisäkkeitä. Yksinkertainen ja nopea koristelu syntyy tuoreista marjoista tai hedelmistä.

Ainekset

12 annosta

Keksipohja

175 g
täytekeksejä , esim. Dops milkshake
50 g

Vaniljamousse

4
liivatetta
2
valkuaista
¾ dl
sokeria
2 dl
2 rasiaa (à 200 g)
2 rkl

Koristeluun

tuoreita marjoja tai hedelmiä

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
  4. Vaahdota kerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto notkeaksi.
  5. Kuumenna maito kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Lisää liivatteet maitoon ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto.
  6. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  7. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai hedelmillä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
341 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
25 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)