Violan yrttinen kesäkeitto

Violan yrttinen kesäkeitto

45 min
keskitaso
37 kcal / 100g
1
1

Kaali on edullista ja terveellistä ruokaa, ja se sopii monenlaisiin ruokiin. Se taipuu hyvin myös tuorejuustolla höystettyyn kesäkeittoon.

Ainekset

4 annosta
1 l
vettä
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
500 g
tuoreita vihanneksia , esim. porkkanoita, kukkakaalia, herneitä
3 (150 g)
kesäsipulia
4 - 5 (300 g)
uutta perunaa
2 - 3 dl
varhaiskaalia
1 tl
sokeria
n. 1 tl
suolaa
1 rasia (200 g)
yht. 1 dl
tuoretta persiljaa , ruohosipulia ja basilikaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Lisää tässä vaiheessa porkkanat kuutioina ja sipulit hienonnettuina. Anna kiehua hetken aikaa.
  2. Lisää seuraavana perunat kuutioina, kukkakaali pieninä paloina ja varhaiskaali ohuina, pieninä suikaleina. Anna kiehua kypsiksi kannen alla.
  3. Lisää keittoon herneet. Anna hautua hetken aikaa liedellä.
  4. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää tuorejuusto, kuumenna kiehuvaksi.
  5. Ripota pinnalle yrttisilppu juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
37 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)