Wokattu kesäkeitto

Wokattu kesäkeitto

20 min
helppo
82 kcal / 100g
1
0

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jonka suosion salaisuutena on kauden parhaat raaka-aineet. Kesäkeiton aineksista valmistat myös nopean ja herkullisen wokin.

Ainekset

4 annosta
200 g
kukkakaalia
2 isoa (300 g)
porkkanaa
100 g
sokeriherneitä
50 g
retiisejä
300 g
keitettyjä uusia perunoita
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
4
kesäsipulin vartta
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Murra kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa lastuja.
  2. Leikkaa sokeriherneet vinosti kahteen osaan. Puolita retiisit ja perunat.
  3. Valmista kesäkeitto wokkipannussa, muurinpohjapannussa tai isossa, korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuumenna pannussa Oivariini. Lisää ensin kukkakaali ja porkkana. Lisää muutaman minuutin kuluttua sokeriherneet, retiisit ja perunat. Sekoittele varoen, etteivät kasvikset rikkoudu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää ruokakerma, kun kasvikset ovat pehmenneet hiukan, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Kuumenna.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua kesäsipulia ja lehtipersiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)