Wokattu kesäkeitto

Wokattu kesäkeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Wokattu kesäkeitto

Wokattu kesäkeitto

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jonka suosion salaisuutena on kauden parhaat raaka-aineet. Kesäkeiton aineksista valmistat myös nopean ja herkullisen wokin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
kukkakaalia
2 isoa (300 g)
porkkanaa
100 g
sokeriherneitä
50 g
retiisejä
300 g
keitettyjä uusia perunoita
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
4
kesäsipulin vartta
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Murra kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa lastuja.
  2. Leikkaa sokeriherneet vinosti kahteen osaan. Puolita retiisit ja perunat.
  3. Valmista kesäkeitto wokkipannussa, muurinpohjapannussa tai isossa, korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuumenna pannussa Oivariini. Lisää ensin kukkakaali ja porkkana. Lisää muutaman minuutin kuluttua sokeriherneet, retiisit ja perunat. Sekoittele varoen, etteivät kasvikset rikkoudu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää ruokakerma, kun kasvikset ovat pehmenneet hiukan, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Kuumenna.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua kesäsipulia ja lehtipersiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›