Yrtti-jauhelihapullat

Yrtti-jauhelihapullat

1 h 5 min
keskitaso
120 kcal / 100g
2
0

Lihapullissa maistuu välimerelliset maut, kuten valkosipuli, minttu ja salaattijuusto. Myös lampaan jauheliha sopii näiden lihapullien makumaailmaan. Massasta tulee n. 35 lihapullaa

Ainekset

4 annosta
2 viipaletta
vaaleaa paahtoleipää (1 dl muruina)
1 dl
vettä
1 iso (200 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 prk (180 g)
1
kananmuna
500 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 tl
suolaa
2 tl
kuivattua minttua
½ tl
jauhettua mustapippuria

Kypsien lihapullien pintaan

1 - 2 dl
tuoreyrttiseosta , esim. minttua, persiljaa, sitruunamelissaa

Retiisi-jogurttikastike

1 nippu
retiisejä
2 dl
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Raasta paahtoleipäviipaleet. Sekoita murut veteen. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Murenna juusto haarukalla. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin reilun kokoisia pyöryköitä leivinpaperille uunipellille.
  2. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20 - 25 min.
  3. Kieritä kypsät lihapullat hienonnetussa yrttiseoksessa tai ripota yrttiseosta runsaasti lihapullien päälle.
  4. Leikkaa retiisit pieniksi kuutioiksi tai raasta ne. Yhdistä kastikeaineet. Tarjoa kastiketta lihapullien kanssa.

Vinkki

* Voit tehdä samasta taikinasta jauhelihapihvejä. Paista pihvit kypsiksi uunissa 225 asteessa tai muurikkapannulla Valio juokseva Oivariini rasvassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)