Yrtti-jauhelihapullat

Yrtti-jauhelihapullat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrtti-jauhelihapullat

Yrtti-jauhelihapullat

Lihapullissa maistuu välimerelliset maut, kuten valkosipuli, minttu ja salaattijuusto. Myös lampaan jauheliha sopii näiden lihapullien makumaailmaan. Massasta tulee n. 35 lihapullaa

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 viipaletta
vaaleaa paahtoleipää (1 dl muruina)
1 dl
vettä
1 (200 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 prk (180 g)
1
kananmuna
500 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %

tai 500 glampaan paistijauhelihaa
1 tl
suolaa
2 tl
kuivattua minttua
½ tl
jauhettua mustapippuria

Kypsien lihapullien pintaan

1 - 2 dl
tuoreita yrttejä , esim. minttua, persiljaa, sitruunamelissaa

Retiisi-jogurttikastike

1 nippu
retiisejä
2 dl
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Raasta paahtoleipäviipaleet. Sekoita murut veteen. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Murenna juusto haarukalla. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin reilun kokoisia pyöryköitä leivinpaperille uunipellille.
  2. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20 - 25 min.
  3. Kieritä kypsät lihapullat hienonnetussa yrttiseoksessa tai ripota yrttiseosta runsaasti lihapullien päälle.
  4. Leikkaa retiisit pieniksi kuutioiksi tai raasta ne. Yhdistä kastikeaineet. Tarjoa kastiketta lihapullien kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä samasta taikinasta jauhelihapihvejä. Paista pihvit kypsiksi uunissa 225 asteessa tai muurikkapannulla Valio juokseva Oivariini rasvassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.