Yrttikierreleipä

Yrttikierreleipä

1 h 30 min
keskitaso
221 kcal / 100g
2
1

Päältä kaunis ja sisältä herkullinen yrttikierreleipä saa makunsa tuoreilla yrteillä maustetusta voista. Herkullinen tuoreen leivän tuoksu keittiössä on taattu tällä reseptillä. 

Ainekset

6 annosta
1 dl
1 prk (250 g)
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
25 g

Täyte

25 g
2 dl
hienonnettuja yrttejä , esim. tuoretta basilikaa, oreganoa, persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna maito-rahkaseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin.
  2. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Kauli kohonnut taikina n. 33 x 43 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi pohjalle ja ripottele yrttisilppu päälle. Rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille leivinpaperille.
  4. Leikkaa taikinatanko päältä halki siten, että toinen pää jää yhteen. Kierrä jauhotetuin käsin taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota peitettynä.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min
  6. Tarjoa salaatin ja juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)