Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yrttikierreleipä

Päältä kaunis ja sisältä herkullinen yrttikierreleipä saa makunsa tuoreilla yrteillä maustetusta voista. Herkullinen tuoreen leivän tuoksu keittiössä on taattu tällä reseptillä. 

Yrttikierreleipä
Yrttikierreleipä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa

Ohje

  1. Kuumenna maito-rahkaseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin.
  2. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Kauli kohonnut taikina n. 33 x 43 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi pohjalle ja ripottele yrttisilppu päälle. Rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille leivinpaperille.
  4. Leikkaa taikinatanko päältä halki siten, että toinen pää jää yhteen. Kierrä jauhotetuin käsin taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota peitettynä.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min
  6. Tarjoa salaatin ja juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search