Helpot ja herkulliset retkieväät

Pakkaa retkieväät reppuun ja lähde nauttimaan Suomen luonnosta. Eväsleivät, termariin pakattu keitto ja nuotiolla paistetut tikkupullat maistuvat suurilta herkuilta raittiissa ulkoilmassa. Ulkona voi viihtyä vaikka koko päivän, kun valmistaa eväät mukaan talviretkelle, sienimetsään tai muuten vain luonnon helmassa retkeilyyn.

Termoskannuun pakattavat retkieväät

Etenkin talviset olosuhteet eivät ole helpoimpia ulkona syömiselle, sillä herkulliset retkieväät on pystyttävä tarvittaessa syömään vaikkapa lapaset kädessä, ettei kylmetä sormiaan. Termoskannusta mukiin kaadettava sosekeitto on oiva eväs reppuun. Rakenne ei kärsi, vaikka välillä kyyti olisi töyssyistä. Termoskannusta kaataminen onnistuu helposti, koska keitossa ei ole suuria sattumia, vaan sen voi annostella tasaisesti mukiin. Syöminen käy myös ilman lusikkaa, joten retkievään syöminen onnistuu kohmeisillakin sormilla tai käsineet kädessä. Etenkin laskettelurinteessä kestävät, teräksiset termoskannut ovat hyvä valinta – niin tuhdimmalle keitolle kuin vaikkapa ihanasti lämmittävälle kaakaolle.

Termoskannuun pakattavat eväät

Valmistaudu hyvin, pakkaa retkieväät oikein!

Ihan mikä tahansa rasia ei sujahda ongelmitta reppuun. Kannattaa välttää pakkauksia, joissa on teräviä, kovia kulmia, jotta kaatuessa ei satuta itseään. Yhtä tärkeää on myös tarkistaa tiiviys, sillä repun pohjalle vuotanut eväskeitto ei liiemmin hymyilytä. Yleensä lapsille tarkoitetut, hieman kovemmasta muovista valmistetut mukit, ovat erittäin hyviä retkivarusteita. Spork, eli haarukan ja lusikan yhdistelmä, on erityisen kätevä ruokailuväline.

Laavulla ja nuotion ääressä

Raikkaassa ulkoilmassa retkieväänä maistuu luonnollisesti sinapilla kruunattu grillimakkara. Jos pilkki- tai kalareissulla on onni myötä,  kalan voi paistaa nuotiolla.

Tikkupullat ovat perinteinen retkieväs. Tikkupullataikina kannattaa valmistaa kotona ja pakata pussiin. Tikkupullien taikina ehtii kyllä matkalla kohota tarpeeksi myös viileässä.

Ihanan lisän laavuhetkeen tuovat vaikkapa rahkaleipäset, jotka kannattaa valmistaa retkipäivän aamuna, jotta ne ovat mehukkaita nautittaessa. Lämpimänä juomana piristää  chai-tee latte, jonka kanssa ihanan ruokahetken täydentävät esimerkiksi ruis-mustikkamuffinit.

Nuotiolla valmistettavat herkut

Nopeat ja helpot välipalat

Valmis välipala sisältää sopivasti proteiinia ja hiilihydraatteja ja maltillisesti sokeria. Kun pakkauksen mukana tulee lusikka, välipala on helppo ottaa mukaan ja nauttia liikkeellä ollessa. Valio PROfeel® proteiinivanukkaista riittää useammalle ja proteiinipirtelöt voi hörppiä suoraan purkista. Laktoosittomina tuotteet sopivat monille.

Mieli virkeänä, luonto puhtaana

Pidä rinteessä tai ladulla myös muutama proteiinipatukka mukana, jos ruokailun odotus venyy. Niistä saa nopeasti energiaa ja jaksaa odottaa ruokaisampaa vatsantäytettä! Myös vesipullo on hyvä pakata reppuun, niin janon yllättäessä kuin ruokailuvälineiden puhdistustakin varten. Samaa mukia voi aivan hyvin käyttää ensin keitolle ja huuhtaisun jälkeen vaikka kaakaolle. Muutama muovipussi repun pohjalla takaa sen, että kotiin palattaessa reppu pysyy puhtaana ja käytetyt astiat saa muovipussista siististi tiskiin. Pussissa myös roskat saa mukaan, eikä tarvitse etsiä roskista kesken retken.

Parhaat eväsleivät ja leivonnaiset retkelle

Hyvä eväsleipä pysyy kasassa eivätkä täytteet tursua välistä. Kannattaa sipaista leivälle kevyesti levitettä, niin leivät eivät vety kosteiden täytteiden takia. Täytetyt sarvet ja muffinit ovat myös käteviä retkieväitä.

Haukkaa raitista ilmaa ja nauti herkullisista retkieväistä!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›