Pakkaa retkieväät reppuun ja lähde nauttimaan Suomen luonnosta. Eväsleivät, termariin pakattu keitto ja nuotiolla paistetut tikkupullat maistuvat suurilta herkuilta raittiissa ulkoilmassa.
Hyvät retkieväät ovat jo sellaisenaan syy lähteä retkelle. Tässä ideoita kotona valmisteltaviin eväisiin sekä retkiherkkuihin, jotka voit kokata nuotiolla tai retkikeittimellä.
Etenkin talviset olosuhteet eivät ole helpoimpia ulkona syömiselle, sillä herkulliset retkieväät on pystyttävä tarvittaessa syömään vaikkapa lapaset kädessä.
Termoskannusta mukiin kaadettava sosekeitto on oiva eväs reppuun: keiton rakenne ei kärsi, vaikka kyyti olisi välillä töyssyistä. Myös termoskannusta kaataminen onnistuu helposti, koska keitossa ei ole suuria sattumia. Lisäksi ruokailu käy tarvittaessa vaikka ilman lusikkaa, joten retkievään syöminen onnistuu kohmeisillakin sormilla tai käsineet kädessä.
Raikkaassa ulkoilmassa retkieväänä maistuu luonnollisesti sinapilla tai ketsupilla kruunattu grillimakkara – tai grillimakkarapasta. Jos pilkki- tai kalareissulla on onni myötä, voi myös kalasaaliin paistaa näppärästi nuotiolla.
Entäpä jälkiruoka? No tietenkin nuotiolla paistettavia tikkupullia! Tikkupullataikina kannattaa valmistaa kotona ja pakata pussiin. Taikina ehtii kyllä matkalla kohota tarpeeksi myös viileässä. Retken lämpimänä juomana piristää Koskenlaskijan kahvi, jossa juusto toimii kätevänä maidon korvikkeena.
Hyvä eväsleipä pysyy kasassa eivätkä täytteet tursua välistä. Myös mukaan pakatut muffinssit ja välipalapatukat maistuvat erityisen hyviltä retkiolosuhteissa.
Retkireppuun on helppo pakata välipala, joka on valmis nautittavaksi. Huomioi pakatessa retkipäivän sää: viileällä ilmalla vaihtoehtoja on enemmän, kesällä kannattaa varmistaa, että välipala säilyy myös lämpimässä.
Haukkaa raitista ilmaa ja nauti herkullisista retkieväistä!