Makeat melonit

Vesimeloni sekä erilaiset sokerimelonit, kuten hunajameloni, cantaloupemeloni ja verkkomeloni kuuluvat kesään. Katso ihanat melonireseptit ja herkuttele raikkaasti!

Suomalaisten suosikkimeloni, vesimeloni on tuttu näky hellepäivien ostoskorissa. Eikä ihme, sillä yli 90 % vettä sisältävä hedelmä sopii mainiosti kuumien päivien raikkaaksi viilentäjäksi. Melonilla herkuttelua ei kuitenkaan kannata jättää vain vesimeloniin, sillä vaihtoehtoja löytyy paljon muitakin.

Sokerimelonit, kuten hunajameloni, cantaloupemeloni ja verkkomeloni poikkeavat vesimelonista paitsi maulla ja ulkonäöllä, myös siementen sijainnilla. Sokerimeloneissa siemenet ovat melonin keskellä, vesimelonissa ne ovat levittyneet ympäri hedelmälihaa. Testaa rohkeasti erilaisia meloneja ja löydä oma suosikkisi!

Melonien raikas maku sopii mainiosti niin salaatteihin, smoothieihin, jälkiruokiin ja juomiin. Lisäksi ruoan rasvaisuutta leikkaavaa melonia kannattaa testata tuhdimpien ruokien, kuten grilliruoan, ilmakuivatun kinkun ja rasvaisten juustojen kaverina. Kokeilun arvoinen on myös hauska vesimelonitäytekakku.

Tiesitkö tätä meloneista?

  • Sokerimelonit kannattaa säilyttää jääkaappilämpötilassa: 4–6 asteessa. Vesimelonit viihtyvät hieman lämpöisemmässä, noin 8–12 asteessa. Raakaa melonia voi kypsyttää huoneenlämmössä.
  • Kaupan hedelmäosastolla sokerimeloneja kannattaa koputtelun sijaan nuuhkaista: kypsä meloni tuoksuu reippaan kukkaiselta ja hedelmäiseltä.
  • Meloneja on syytä käsitellä varoen, sillä ne ovat herkkiä painaumille.
Parhaat parsareseptit
Raparperi
Mansikka
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›