Yllättävän hyvät makuparit

Omituiselta kuulostavat makuparit saattavat monesti yllättää herkullisuudellaan. Nämä makuparit toimivat hämmästyttävän hyvin. Mausta pääruoka lakritsalla tai jälkiruoka basilikalla!

Makeina herkkuina tunnetut lakritsa ja mämmi maistuvat tuhtien patojen seassa, kun taas basilika ja rosmariini tekevät ihmeitä jälkiruuille ja leivonnaisille. Parhaiten löydät itsellesi mieluisia uusia makupareja maistelemalla. Älä anna ennakkoluulojen hämätä, vaan yhdistele ja kokeile rohkeasti.

Lakritsa ja liha loistavat yhdessä

Olisitko arvannut, että lakritsa ja liha sopivat täydellisesti yhteen? Lakritsa tuo lihapataan hurmaavan lempeää aniksisuutta. Tämän lihapadan liemi on erityisen umaminen ja aromikas. Nokare smetanaa kruunaa makuelämyksen!

Ripaus currya ranskalaiseen keittiöön

Curry maistuu merenelävien kanssa, mutta entäpä ranskalaiseen tapaan valkoviinissä haudutettujen simpukoiden seurana? Kyllä vain! Näiden simpukoiden keitinliemi maistuu paitsi tutusti valkoviiniltä, myös lempeästi currylta. Lime ja korianteri raikastavat makuelämyksen.

Lammas ja mämmi - läpi vuoden

Lammas ja mämmi ovat kaikille tuttuja makuja ainakin pääsiäispöydästä. Rukiinen mämmi maistuu kuitenkin karitsan kaverina aina maaliskuusta helmikuuhun - siis läpi vuoden. Mämmikastike saa maltaisuutta oluesta ja makeutta appelsiinimehusta.

Viski ja suklaa tuovat särmää

Aromikas ja pehmeä viski sopii mainiosti aavistuksen karvaan ja täyteläisen tumman suklaan pariksi. Tässä suklaakakussa viski pääsee oikeuksiinsa niin täytteessä kuin kuorrutteessakin. Viskinystävän suosikkikakku on tässä!

Rosmariini ja kinuski sulavat suussa

Hurmaavan vahva rosmariini tuo jälkiruokiin herkullisen vivahteen. Rosmariinilla maustettu kinuskinen clafoutis eli uunivanukas suorastaan sulaa suussa. Kinuskisattumat yhdessä rosmariinin kanssa vievät kielen mennessään.

Basilika ja mansikka - raikkaat yhdessä

Basilika ja mansikka ovat mitä mainioin makupari, joka toimii niin suolaisessa kuin makeassakin. Basilika raikaistaa vaniljaisen jäädykkeen, joka kruunataan tuoreilla mansikoilla. Tässä on mansikkasesongin ihanin herkku.

Kermaisen täyteläinen AURA® maistuu makeissa leivonnaisissa

Moni on varmasti kokeillut AURA® juustoa vaikka suolaisissa piirakoissa, mutta entäpä makeassa leivonnassa? AURA® juuston kermainen täyteläisyys ja sopiva suolaisuus sopivat mahtavasti niin omenan, kinuskin kuin banaaninkin kanssa. Parhaan omenapiiraan resepti on vihdoin löytynyt.

Psst! Kokeile AURA® juustoa myös lakritsan kaverina.

Sesonki
Löydä sisäinen pääsiäisherkuttelijasi!
Ruokavinkit
Näin onnistut täydellisen pihvin paistamisessa
Ruokavinkit
Kasvata oma yrttitarha