Siirry sisältöön
Uudenvuoden brunssi

Ruokajuhlat

Uudenvuoden brunssi

Uusi vuosi alkaa sopivan rennosti, kun pöytään kattaa runsaan brunssin. Tässä kolme menuehdotusta, joilla starttaat vuoden mahdollisimman herkullisesti.

Rento blinibrunssi

Nappaa alta blinien hyvä perusohje ja suunnittele täytteet syöjien mieltymysten mukaan. Täytevaihtoehdoiksi sopivat esimerkiksi perinteinen sienisalaatti, värikäs mätidippi, uudenvuoden klassikko perunasalaatti sekä täyteläinen katkarapusalaatti eli skagenröra. Täytteet voi valmistaa jo etukäteen jääkaappiin odottelemaan ja viimeistellä juuri ennen tarjoilua, mikä helpottaa brunssin kokkaamista huomattavasti.

Myös blinien valmistamisen voi aloittaa hyvissä ajoin: Taikinan voi laittaa turpoamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä, ja blinit voi myös paistaa etukäteen. Lämmitä lettuset uunissa juuri ennen tarjoilua ritilän päällä, jolloin blineistä tulee ihanan rapeita. Muista asettaa alle leivinpaperilla vuorattu uunipelti, niin uuni pysyy siistinä. Jälkiruokana maistuu ihanan raikas itse tehty pistaasipehmis, joka tuo sopivaa vastapainoa tuhdeille suolapaloille.

Hifistelijän herkkubrunssi

Näissä herkuissa riittää hauskaa näperreltävää, joten tämä menu sopii erityisen hyvin ruoanlaitosta innostuneelle tai yhdessä kokkailuun. Itse leivottu focaccia hurmaa brunssivieraat rapsakalla pinnalla ja pilvenpehmeällä sisuksella. Ranskalaisen keittiön klassikko quiche lorraine yllättää täyteläisellä maullaan ja juhlavalla ulkomuodollaan, joka syntyy pinnalle raastettavasta juustopilvestä. Lisäjuhlavuutta pöytään tuo juusto-oliivimosaiikki sekä taidolla valmistettu, upean täyteläinen tuorejuusto-omeletti. Tuhdimpien tarjottavien parina maistuu värikäs AURA® juustosta, granaattiomenasta ja päärynöistä koottu salaatti.

Brunssin loppusilauksena tarjoillaan huippukokki Teemu Laurellin reseptillä tehdyt köyhät ritarit, jotka viimeistellään suolakaramellilla ja raikkailla marjoilla.

Helppo uudenvuoden brunssi

Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, tarjoile brunssilla trendikkäitä täytettyjä leipiä, tuorejuustotäytteisiä kananmunia ja muutama muu supersimppeli tarjottava. Kananmunaleipien eli japanilaisten tamago sandojen ja mausteisten tonnikalaleipien täytteet valmistuvat vartissa. Leikkaa leivät sopiviksi suupaloiksi, asettele tarjottimille ja voilà, näyttävä brunssi on salamana valmis. Leipien kanssa maistuu raikas persimonsalaatti, jonka kauniit värit pääsevät oikeuksiinsa kun salaatin kokoaa laakeaan astiaan.

Jälkkärinä maistuvat miljonäärin taatelit, jotka voi valmistaa etukäteen jääkaappiin odottelemaan. Muutaman raaka-aineen pikkumakea on täydellinen päätös yhdessä nautitulle aterialle. Brunssin kyytipojaksi sopii makean mausteinen Spicy Glögi Spritz.