Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Katkarapu-lohipiirakka

Mehevä piirakka on pikkusuolainen parhaasta päästä. Se sopii sellaisenaan lounaaksi tai tarjttavaksi illanistujaisissa tai noutopöydässä. Piirakan pinnalle tulevat sitruunat viimeistelevät maun ja antavat kauniin ulkonäön.

Katkarapu-lohipiirakka
Katkarapu-lohipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1-2  sipulia
  • 3-4  valkosipulin kynttä
  • 1 paprika
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 dl
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 sitruuna (luomu)
  • 0 kg tuoretta tilliä

Paistamiseen


Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 28 - 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta katkaravut huolellisesti. Poista lohesta nahka. Paloittele.
  3. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa.
  5. Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen ainekset. Kaada tasaisesti vuokaan.
  6. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin hyvin pesty tai kuorettomaksi leikattu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan.
  7. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla tillinoksilla.

Vinkki

Korvaa paprika kokonaan tai laita sen lisäksi yksi pieniksi paloiksi leikattu maustekurkku (80 g).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 9,2 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search