Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pestolohi

Keväinen pestouunilohi on maukas ja herkullinen ruoka arkeen ja juhlaan. Vihreän peston sijasta myös punainen, aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto, sopii hyvin lohen hunnuksi.

Pestolohi
Pestolohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (750 g) kirjolohifilee
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl pestoa
  • 2 rkl pinjan-, tai auringonkukansiemeniä
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä nahkapuolelta. Poista ruodot. Aseta kala voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Ripota päälle suola.
  2. Valele kala sitruunamehulla. Levitä kalan pintaan pesto. Rouhi siemenet veitsellä karkeasti. Yhdistä juustoraasteen kanssa. Ripota seos kalan pintaan.
  3. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Nosta ritilää ylemmäksi ja viimeistele ruoka ylälämmöllä tai grillitoiminnolla n. 3 min tai kunnes ruoan pinta saa väriä ja rapeutuu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 16,6 g
Hiilihydraatti 0,3 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search