Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja kansi
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g taloussuklaata
- 90 g (2 l) popcornia, kevyesti suolattuja
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 125 g taloussuklaata tai leivontasuklaata
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
Pohja ja kansi
- Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
- Sekoita joukkoon popcornit.
- Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
- Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
- Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle - näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
Täyte
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kuumenna paloiteltu suklaa ja 1 rasia tuorejuustoa kattilassa samalla sekoittaen. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
- Vaahdota kerma.
- Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
- Sekoita liivateseos suklaa-tuorejuuston joukkoon. Sekoita seos kermavaahtoon.
- Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
- Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua.
- Tarjoa synttärikakkuna, lastenjuhlissa tai kahvipöydän herkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
393 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
22,8 g
Rasva
31,1 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.