Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Smetana-sillileivät

Kolmioleipä täytetään herkullisella smetana-sillitäytteellä pääsiäisen lounaaksi tai iltapalaksi.

Smetana-sillileivät
Smetana-sillileivät

Ainesosat

pientä kolmioleipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Täyte

  • 1-2  (50 g) salottisipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 pieni (120 g) hapahko omena
  • 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 150 g matjessillifileetä
  • 1 prk (120 g)
  • 2 rkl tuoretta tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 160 g ruisvuokaleipää viipaleina

Koristeluun

  • 2 keitetyn (10 min) kananmunan keltuaista
  • 0 kg sitruunaa viipaleina
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna jäähtyneet munat haarukalla. Hienonna sillifileet.
  3. Vaahdota smetana. Yhdistä ainekset.
  4. Puolita ruisleivän viipaleet kulmasta kulmaan kolmioiksi. Levitä täytettä leipien väliin ja päälle.
  5. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 199 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 15,4 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunaa
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search