Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolaiset donitsit

Donitsit ja pikkumunkit voi valmistaa myös suolaisiksi herkuiksi. Tällä ohjeella saat 14 donitsia ja 14 pikkumunkkia, jotka saavat tuorejuustokuorrutuksen ja snacks-murusia päälleen. Kurkuman antama keltainen väri yllättää donitsin haukkaajaa.

Suolaiset donitsit
Suolaiset donitsit

Ainesosat

donitsia ja 14 pikkumunkkia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • ⅔ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

PAISTAMISEEN

  • 1 l ruokaöljyä

PINNALLE

  • 0 kg seesaminsiemeniä, prezelejä
  • 0 kg juustonaksuja tai perunalastuja murennettuna

Kuorrutus


Ohje

  1. Katso ensin vinkkivideo, kuinka suolaiset donitsit valmistuvat:
  2. Sekoita jogurtti ja maito tasaiseksi. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva.
  3. Mausta kurkumalla, sokerilla ja suolalla.
  4. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  5. Kohota taikina liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, n. 1/2 h.
  6. Vaivaa taikina jauhotetulla työalustalla ja leivo 14 pullaksi. Litistä pullat kämmenellä noin 1/2 cm paksuiseksi. Tee pyöreällä muotilla (esim. tyllaterän reunaosalla) reikä keskelle. Reikäpalasta syntyy samalla pikkumunkki.
  7. Peitä donitsit ja pikkumunkit liinalla. Kohota n. 1/2 h.

Uppopaisto

  1. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  2. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Kuorrutus

  1. Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto esim. kierrevatkaimella.
  3. Kasta donitsien ja pikkumunkkien pinta lämpimään kuorrutteeseen. Ripottele päälle murskattuja juustonaksuja ja suolakeksejä tai koristele prezeleillä tai muilla suolasnackseillä.
  4. Tarjoa pikkusuolaisena buffetpöydässä tai illanistujaisissa.

Vinkki

Kokeile pinnalla myös paahdettua amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 560 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 14 g
Rasva 54,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
  • juustonaksuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search