Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 tl perunajauhoja
- ¾ dl sokeria
Täyte
- 4 liivatetta
-
1 prk (200 g)
Valio sitruunakreemiäTäyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa, kookos-limeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ prk (à 400 g)
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Pingota leivinpaperi (ø 20 cm) irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin. Paloittele voi pieniksi paloiksi.
- Paahda kookoshiutaleita kevyesti kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes kullanruskeita. Ripottele päälle perunajauho ja sekoittele se tasaisesti hiutaleiden joukkoon. Lisää voinokareet ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Siirrä pois levyltä.
- Lisää kookosseokseen sokeri. Sekoita.
- Kaada seos vuokaan ja taputtele se tasaisesti pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Levitä noin puolet sitruunakreemistä kylmässä kovettuneen kookoskakkupohjan päälle.
- Sekoita rahkat ja jogurtti tasaiseksi kulhossa.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Sulata siihen puristetut liivatteet.
- Valuta liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan.
- Notkista jäljelle jäänyttä sitruunakreemiä lusikalla sekoittaen. Lusikoi sitruunakreeminokareita täytteelle ja pyöräyttele ne lusikanperällä pyörteiksi pinnalle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 5 h tai seuraavaan päivään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
246 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatti
21 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.