Koekeittiö
Uunilohi
4 - 5 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Kypsän kalan pinnalle

2  rkl tilliä

Tarjoiluun

sitruuna

Valmistusohje

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
Kaada vuokaan ruokakerma.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
  • Käyttäjien kommentit (19)

  • Nimetön
    | 22.3.2012 kello 14:11
    Ilmoita asiaton viesti

    todella hyvää, mutta vielä parempaa siitä saisi, kun juuston sijaan käyttäisi creme fraisea ja kapriksia ja uuniin. Ja valmiin ruuan päälle paljon tilliä. Ja jotain kiva kalamaustetta tietenkin t marja leppä
    Ps miten kirjaudun teidän sivuillenne? Pitääkö salasana olla sama kuin internettiin? Teillä on tosi hyviä reseptejä ollut aina. Aikoinaan jo äitini Kirsti Rannikko käytti niitä Hotelli-ja ravintola koulussa. Kiitos hyvästä tasosta

  • Pekka Valiolta
    | 26.3.2012 kello 16:06
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei Marja! Kiva, että Valion reseptipalvelu kiinnostaa. Voit lukea lisää palvelun ominaisuuksista ja tunnusten luomisesta täältä: http://www.valio.fi/palvelun-osiot-ja-uudet-ominaisuudet/
    Terveisin,
    Pekka Valiolta

  • Nimetön
    | 12.9.2012 kello 20:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä olen aina ollut Valion ruoka- ja leivontaohjeiden suurkuluttaja. Niillä onnistuu aina kun noudattaa ohjetta. Itse kyllä sävellän aina täytteitä jne. Minulla on monta Valion leivonta- ja ruokaohjekirjaa olin vuosina 1988-2011 VSOM. Osk. Idän Maidolla töissä eikä silloin säästely voita eikä kermaa eikä vieläkään. Äitini sanoi ennen; kilo voita ja litra kermaa niin hyvää tulee.

  • Nimetön
    | 14.10.2012 kello 5:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Ekaa kertaa Valion sivuilla ja heti löytyi mitä hain. Tänään lapset syövät lohta. Toki "nimettömän" creme fraisen ohjeen mukaan. Pakaste sipuli/peruna ja vihannekset mukana

  • Nimetön
    | 12.11.2012 kello 1:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Huh kun tulee mautonta tuollaisella suolamitalla, melkein kiloinen lohi! Kalalle pitää antaa tarpeeksi suolaa että tulee maukasta ruokaa.

  • Nimetön
    | 26.11.2012 kello 19:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Haen joskus kun näen mielenkiintoisen reseptin Nyt löysin Bataatti-punajuurivuoka.Punajuuresta saa hyviä laatikoita erilaisilla resepteillä.kiitos!

  • tupuna08
    | 18.12.2012 kello 18:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen käyttänyt Valion resptejä yli 30-vuotta.Hyvin toimivat,tallessa on niitä vihkoja,mitä Valio on lähettänyt.

  • Nimetön
    | 25.1.2013 kello 18:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Urinal uunilohi

  • Nimetön
    | 17.4.2013 kello 19:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Kokeillaan!

  • Nimetön
    | 18.4.2013 kello 11:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Tanään

  • Nimetön
    | 16.5.2013 kello 20:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras ohje ikinä. Kippari kerma sopii lohelle ihan 10 arvoisesti!!

  • ZarixXx
    | 30.5.2013 kello 14:16
    Ilmoita asiaton viesti

    Tänään lähtee fisu uuniin :D Ikinä en ole kalaa valmistanut kun aina pelottanut että onnistun pilaamaan sen täysin. Mut tää on kyllä niin helppo ohje että ei voi olla onnistumatta :D PS. sinä joka sanoit että suola määrä on vähäinen, mielestäni tuo kippari kerma on todella suolainen joten ei hirveesti lisäsuolaa tarvitse :)

  • Nimetön
    | 19.7.2013 kello 12:19
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei hieman kala-allergian vuoksi en ole koskaan kala-ruokaa valmistnut.. Nyt ajattelin siedätyshoitonona valmistaa miehelleni uunilohta. Voisiko siihen laittaa päälle aurajuustoa?

  • Valio Koekeittiö
    | 22.7.2013 kello 11:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Mukava huomata, että kalaruoat kiinnostavat.

    Kuten ZarixXx jo mainitsikin, osa ohjeen suolasta tulee maustetusta ruokakermasta, joten suolan määrä on riittävä.

    Aura sopii lohen kanssa mainiosti. Sen voisi lisätä lohen pinnalle kypsennyksen puolivälissä, ettei juusto pala.

  • Nimetön
    | 31.7.2013 kello 15:40
    Ilmoita asiaton viesti

    tänä päivänä kalaruuat pilataan liian paljolla tillillä. mauksi se on kai tarkoitettu ei ainoana maistumaan.. Hyvä kun ei kaikki ohjeet käske runsaasti laittamaan.. Laitos kalaruokia ei voi syödä kun ne ei maistu kalalle, vain mausteille.. Tarjoilen laitos ruokia

  • Amanda333
    | 6.8.2013 kello 18:42
    Ilmoita asiaton viesti

    Vaikuttaa hyvältä!

  • Nimetön
    | 17.8.2013 kello 10:46
    Ilmoita asiaton viesti

    itse laitan kalan vuokaan, suola ja kalamauste niskaa, sit herne maissi paprika pakaste ja sipuli päälle ja hieman kermaa.. 175 ja reilu puolituntia.. tilliä ja kermaviili sekasi ja muusi kylkee... avott.. (HUOM. EI ANTIPIOTEILLA KASVATETTUA KALAA EIKÄ MONSANTON MAISSEJA VAAN LUOMUNA)

  • Nimetön
    | 9.11.2013 kello 9:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihan kiva, mutta tillin sijasta kokeilepa ohuita kylmäsavulohiviipaleita kalan päälle... ja hieman ennen tarjoilullepanoa isoja katkarapuja reunoille. -ei aina pakollista tillin ja sitruunan makua. ja eikun syömään

  • Nimetön
    | 18.2.2014 kello 16:32
    Ilmoita asiaton viesti

    Teen tätä joka viikko :) hyvää on.. smetanaa ja kermaa mausteiden lisäksi.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten