Siirry sisältöön
Sesonki

Vegaaninen pääsiäismenu – katso kymmenen reseptiä

Vegaaninen stifado

Mielessä vegaaninen pääsiäinen? Vegaaniset pääsiäisherkut, kuten sesongin mukainen parsafocaccia ja keväinen lehtikaalirisotto, tuovat pääsiäisen värit juhlapöytään. Kokeile näitä vegaanisia reseptejä ja rakastu keväisiin makuihin.

1. Vegaaninen hummuspiirakka

Uunissa kypsyvä piirakka on erinomainen suolainen pääsiäisherkku. Pohja valmistuu helposti, ja parsakaali, oliivit, tomaatit ja vegemakkara tuovat piirakkaan keväistä makua ja väriä. Koristele yrteillä ja tarjoa lounaaksi vihreän salaatin kera tai osana pääsiäisen notkuvaa illallispöytää.

2. Couscous Royale

Näppärästi valmistuva coucous royale on mitä mainioin ruoka pääsiäispöytään. Runsaasti paahdetut kasvikset aateloidaan maustetulla coucousilla ja Nyhtökaura® Marrakeshilla. Koko komeus viimeistellään kirpeillä granaattiomenan siemenillä sekä tuoreella mintulla ja lehtipersiljalla. Nauti alkuruokana, pääruokana tai muiden pääsiäisherkkujen seuralaisena.

3. Vegaaninen parsafocaccia

Italialainen, ruokaisa focaccia on helppo tehdä ja se sopii tarjottavaksi yhtä hyvin arkiselle iltapalalle kuin juhlavaankin hetkeen. Perinteisesti oliiveilla ja yrteillä maustettu leipä tuunataan sesonkiin sopivaksi parsalla. Tarjoile focaccia viipaloituina annospaloina joko alkupalapöydässä tai pääruoan seuralaisena.

4. Vegaaninen stifado

Lempeän mausteinen stifado sopii pääsiäispöytään kuin nenä päähän. Vegaanisessa stifadossa Nyhtökaura saa seuralaisekseen runsaasti pieniä täydelliseksi hautuneita sipuleita ja lämpimän mausteista tomaattista lientä. Täydellistä pääsiäisruokaa, joka maistuu niin vegaaneille kuin sekaaneillekin.

5. Vegaaninen lehtikaalirisotto

Juhlava risotto on helposti muunneltava ruoka, jonka voi tarjoilla niin lisukkeena kuin pääruokana. Kokeile koota vegaaninen pääsiäisillallinen esimerkiksi tämän sitruunalla ja piparjuurella maustetun lehtikaalirisoton ympärille. Sen hienostuneet maut tuovat juhlan tuntua ruokapöytään.

6. Mausteinen kasvispata

Munakoiso, paprika ja kukkakaali ovat tämän mehevän padan pääosassa. Pilko kasvikset, mausta chilillä, juustokuminalla ja garam masalalla, ja anna padan valmistua liedellä itsekseen. Lusikoi valmiin padan päälle Valio Oddlygood® Dream Fraichea ja koristele tuoreella korianterilla. Kasvispadan voi valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä sen maku vain syvenee, kun sen lämmittää uudelleen.

7. Vegaaninen melanzane

Mehevä melanzane on omiaan kevättalven pyhäpöytään. Viipaloidut munakoisot kypsyvät suussasulavan pehmeiksi valkosipulilla maustetussa tomaattikastikkeessa. Mozzarellan makuinen Valio Oddlygood® Veggie raaste viimeistelee ruoan.

8. Vegaaninen suklaavanukas

Suklaiset pääsiäisherkut onnistuvat myös vegaanisina, ja jopa suklaamunat jäävät tälle vanukkaalle kakkosiksi. Vegaaninen suklaavanukas onnistuu helposti kaurajuomasta ja kaakaojauheesta. Astetta juhlavammat vanukkaat saat, kun koristelet annokset tuoreilla marjoilla tai kaakaonibseillä.

9. Vegaaninen valkosuklaa-passionjuustokakku

Tämän hyydytetyn juustokakun herkullinen makumaailma leikittelee raikkaalla passionhedelmällä ja ihanalla valkosuklaalla. Kakun hyytyminen vie useamman tunnin, joten valmistus kannattaa ajoittaa herkuttelua edeltävään päivään.

10. Vegaaninen sitruunakakku

SItruunakakku on klassinen pääsiäisleivonnainen, joka valmistuu näppärästi myös vegaanisena. Sekoita kaikki ainekset keskenään, paista, jäähdytä ja nauti! Tämä sitruuna-oliiviöljykakku on pehmeä, kuohkea ja kertakaikkisen mehevä. Taikinaan tulee reilusti oliiviöljyä, joten valitse öljy makusi mukaan.


Search