Isänpäiväkakku x 5

Tärkeintä isänpäiväkakussa on, että se maistuu päivänsankarille. Tässä viisi suosittua reseptiä isänpäivään. Herkutellaanko teillä tänä vuonna voileipäkakulla, suklaakakulla, juustokakulla vai kenties makunystyrät yllättävällä AURA-lakritsikakulla?

Isänpäivän suklaakakku

Tuhti suklaakakku on monen isän suosikki. Tässä helpossa kakussa suklaan makua täydentää chilin lempeä polte. Kuorrute syntyy helposti yllättävästä raaka-aineesta: chilinmakuisesta Valio Koskenlaskija® Ruoka kastikkeesta. Kokeile ja ihastu!

Ilahduta isää chili-suklaakakulla ›

Isänpäivän juustokakku

Juustokakku on juhlien kestosuosikki. Isänpäivänä siinä maistuvat Irish cream -kermalikööri ja kahvi. Pinnalleen kakku saa makean kinuskikuorrutuksen. Tämä rahkajuustokakku on parhaimmillaan, kun teet sen jo juhlia edeltävänä päivänä.

Aikuiseen makuun sopivan juustokakku ›

Helppo isänpäiväkakku

Keskeltä pehmeä mutakakku on helppo valmistaa ja sen voi koristella isän lempimarjoilla tai hedelmillä. Tarjoa kakun kanssa myös vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Maistuisiko isälle mutakakku?

Isänpäivän yllättävä täytekakku

Jos isä on vahvojen makujen ystävä, hän ihastuu varmasti tähän Valio AURA® juuston, lakritsin, suklaan ja vadelmat yhdistävään AURA-lakritsitäytekakkuun. Jännittävä makuyhdistelmä vie kielen mennessään, kokeile vaikka!

Yllätä isä tällä kakulla ›

Isänpäivän voileipäkakku

Pitääkö isä suklaasta vai lakritsista? Vai sittenkin pekonista? Annoimme Valion Keittiömestari Petterille vapaat kädet suunnitella sellainen isänpäiväkakku, joka hänelle itselleen maistuisi.

"Kun minua pyydettiin ”vieraskynänä” kirjoittamaan isänpäivän juttu, oli pysäyttävää miettiä mitä kaikkea olen niin isänä kuin kokkina kokenut juhlapäivinä ja etenkin isänpäivänä erilaisissa ravintoala-alan työtehtävissäni. Yhä kannustan joskus myös isänpäivänä ruokailemaan ravintolassa, jolloin on mahdollista päästä helpommalla ja saavuttaa kokonaisvaltaisen elämyksen — hyvän ruoan, erilaisen miljöön ja ammattilaisten palvelun. Kuitenkin ruokailu oman perheen kanssa omassa kodissa ja mieluiten yhdessä kokaten kaikille maistuvaa ruokaa, on parasta mitä tiedän. Hyvät reseptit edesauttavat tämän ruoanvalmistus- ja siten ruokailuhetken onnistumista. Siksi haluankin jakaa ideani tähän isänpäivään."

Valio Keittiömestarin isänpäivänkakku onkin suolainen

Isänpäiväkakku johdattelee ajatukset varmaan monilla makean kakun ääreen (joita meillä on tarjota lukuisasti sitä kaipaaville), mutta itse olen enemmän suolaisen kakun eli kotoisasti voileipäkakun ystävä. Miksei siis isänpäiväkakku voi olla myös suolainen?

"Jo 18 kertaa olen saanut viettää isänpäivää. Niistä 16 jopa ”kaksinkertaisena” isänä! Siispä kehitin suolaisen ”tupla”kakun, joka tätä minulle suotua iloa symboloi; kaksi eri täytettä ja kaksi erikokoista kakkua päällekkäin. Täytteet sain maistuviksi ja helppotekoisiksi käyttämällä paprika-chilin makuista tuorejuustoa, joista valmistui niin kasvis- kuin pekonitäytekin", Petteri vinkkaa.

"Kakusta tulee kerroksellisuuden ansiosta näyttävä, mutta se ei vaikeuta tekemisen tasoa ollenkaan. Kokosin vain kaksi erikokoista voileipäkakkua päällekkäin. Tähän käytin kahta erikokoista irtopohjavuokaa (ø 22 cm ja ø 16 cm), joihin kokosin vuokaan sopivia leipäpaloja ja täytettä kerroksittain. Kuorrutin molemmat kakut erikseen, nostin päällekkäin ja koristelin. Kakku ei lopu isommallakaan perheellä heti kesken, joten jos haluat sen tulevan kerralla syötyä, niin kutsu lisää ruokailijoita!"

"Mielestäni ruoka kruunaa kaikki juhlapyhät, myös isänpäivän. Tutkitusti ruokailu on ainoa hetki, jolloin ihminen käyttää kaikkia aistejaan ja siksi ruokailuhetkeen kannattaa panostaa. Kerroskakku, perhe ja kaikki tämä saman pöydän ääressä — ihan parasta!"

Hyvää isänpäivää!