Isänpäiväkakku x 5

Tärkeintä isänpäiväkakussa on, että se maistuu päivänsankarille. Tässä viisi herkullista ja suosittua reseptiä isänpäivään. Herkutellaanko teillä tänä vuonna suklaisella mutakakulla, juustokakulla vai kenties makunystyrät yllättävällä AURA-lakritsikakulla?

Isänpäivän juustokakku

Ilahduta isää mustikansinisellä juustokakulla, joka tekee vaikutuksen niin marjaisalla maullaan kuin juhlavalla ulkonäöllään. Näyttävä kakku on yllättävän helppo valmistaa, kokeile vaikka!

ILAHDUTA ISÄÄ MUSTIKKAJUUSTOKAKULLA ›

Isänpäivän gluteeniton mutakakku

Kukapa ei pitäisi suklaakakusta? Mehevä mutakakku onnistuu helposti gluteenittomana. Suklainen, mutta silti raikas kuorrutus syntyy sekin sukkelasti ja onnistuu myös pikkukokeilta. Herkku on valmis, kun kakku koristellaan rennosti isän lempimarjoilla.

MAISTUISIKO ISÄLLE MUTAKAKKU?

Isänpäivän pai

Jos teidän perheen isä on pirteän hedelmäisten makujen ystävä, rahkan raikastama lime pie on oikea valinta isänpäiväkakuksi. Kauramurupohja täydentää ihanasti pehmeän kirpakkaa täytettä. Tämä rahkajuustokakku on parhaimmillaan, kun teet sen jo juhlia edeltävänä päivänä.

PIRTEÄ LIME PIE ISÄLLE ›

Isänpäivän misu

Irish cream tiramisukakku on mahtava yhdistelmä pehmeää rahkatäytettä ja tiramisusta tuttuja, kahviin kastettuja ladyfingers-keksejä. Tämä on kakku aikuiseen makuun! Kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

ISÄNPÄIVÄKAKKU AIKUISEEN MAKUUN ›

Isänpäivän yllättävä täytekakku

Jos isä on vahvojen makujen ystävä, hän ihastuu varmasti tähän Valio AURA® juuston, lakritsin, suklaan ja vadelmat yhdistävään AURA-lakritsitäytekakkuun. Jännittävä makuyhdistelmä vie kielen mennessään, kokeile vaikka!

Yllätä isä lakukakulla ›

Suolainen juustokakku isälle

Valio Koekeittiön Anna Koro pyöräytti tänä vuonna suolaisen isänpäivän juustokakun, jossa maistuvat ihanasti nachot ja muut texmex-maut. Mistä ajatus suolaiseen juustokakkuun lähti?

Juustokakku, jossa on potkua

– Ideoin kakkua sellaisille isille, jotka eivät niin makeasta välitä. Kakku tuo kuitenkin aina juhlan tuntua päivään. Makumaailmaa lähdin suunnittelemaan sellaiseksi, että kakku maistuisi myös lapsille. Nachot ovat olleet takuuvarma hitti ainakin oman lähipiirin lapsilla, Anna kuvailee.

Texmexjuustokakku on gluteeniton ja maku ei ole liian tulinen. Fajitas-mauste ja Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi chili tuovat kakkuun juuri sopivasti potkua.

Ohje on yksinkertainen, mutta yksi vinkki Annalla kuitenkin on takataskussaan:

– Kannattaa huomioida, että irtopohjavuoka päästää kakun paistuessa rasvaa hieman läpi. Voita tarvitaan, jotta nachopohja pysyy kasassa. Leivinpaperivuorauksella siitäkin selviää ilman sotkuja!

Onnistuuko kakun leipominen yhdessä lasten kanssa?

– Onnistuuhan se. Lasten ikä ja kiinnostus vaikuttavat tietysti siihen, miten he jaksavat keskittyä leipomiseen. Apukokit voi laittaa murentelemaan nachoja ja sekoittelemaan tuorejuustotäytettä. Ainakin kakun koristeluun kannattaa ottaa perheen pienimmätkin mukaan. Päällisiä voi ripotella vapaasti ja luovasti. Mitä villimpi, sen parempi! Anna rohkaisee.

Parhaat vinkkisi onnistuneeseen isänpäivään?

– Annetaan isän nukkua aamulla pitkään, jos häntä nukuttaa. Aamu on muulle perheelle muutenkin hyvää aikaa viimeistellä tarjoiluja tai mahdollisia yllätyksiä. Toinen vinkkini on, että vaikka päivänsankari varmasti haluaa viettää aikaa lasten kanssa isänpäivänä, osan päivästä voisi varata myös isän omalle ajalle: leffahetkeen, urheiluun tai vaikkapa konserttiin – mistä isä sitten pitääkin, Anna vinkkaa.

Iloista isänpäivää!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›