Irish cream-appelsiinikakku

Pääsiäisleivonnaiset

Pääsiäispöydän leivonnaiset saavat usein herkullisen makunsa rahkasta. Pääsiäisen leivonnaisissa maistuvat myös muut sesongin raaka-aineet, kuten raikkaat hedelmät, suklaa ja mämmi. Leivo pääsiäisen kahvipöytään esimerkiksi perinteinen rahkapiirakka tai yllätä upealla kakulla.

Pääsiäisleivonnaisten parhaat

Pääsiäisenä maistuvat erilaiset rahkapiirakat. Pullapohjaan tehty rahkapiirakka on varma valinta pääsiäispöytään, mutta kannattaa kokeilla myös gluteenitonta rahkapiirakkaa sekä mehevää veriappelsiini-rahkapiirakkaa. Pääsiäiseen makumaailmaan sopivat sitruunaiset piirakat ja hedelmäiset tortut, kuten marengilla hunnutetut sitruunapai ja appelsiini-marenkitorttu sekä sitruunainen suklaakääretorttu.

Pääsiäiskakut

Kakut ovat juhlava päätös pääsiäisaterialle. Juustokakku on monen suosikki ja se sopii loistavasti myös pääsiäiseen. Appelsiinijuustokakku ja suklaajuustokakku sopivat täydellisesti pääsiäisen makumaailmaan. Pääsiäisen täytekakuksi sopii esimerkiksi täytetty porkkanakakku.

Pääsiäispullat

Hedelmät ja rahka maustavat myös pääsiäisen pullia, kuten rahkapullia, sitruunatäytteistä bostonpullaa ja appelsiini-rahkakierrepullia. Kokeile myös baboja, pullaa muistuttavia pääsiäisleivonnaisia, jotka maustetaan rommilla.

Energiatarpeesi