Pääsiäispullat ja -piirakat jälkiruoaksi ja kahvipöytään

Leivo pääsiäispöytään meheviä piirakoita ja pullia, joissa maistuvat rahka, hedelmät ja mantelit. Kokeile perinteistä kulitsaa, valmista pellillinen herkullista rahkapiirakkaa tai ilahduta pääsiäisvieraita maukkailla rahkapullilla.

Kulitsa maistuu pashan kanssa

Kulitsa on perinteinen venäläinen pääsiäisherkku, joka tarjoillaan pashan kanssa. Pyöreä hiivataikinaleivonnainen on kuin tuhti pullakakku, jonka taikina maustetaan muun muassa sitruunan kuorella, kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella. Kulitsan voi koristella sokerikuorrutuksella tai yksinkertaisemmin rusinoilla ja mantelilastuilla. Usein pintaan tehdään kirjaimet XB, jotka merkitsevät Kristuksen ylösnousemusta.

Makeat babat ja muut pääsiäispullat

Kulitsan lisäksi Venäjän perinteisiin pääsiäisherkkuihin kuuluu baba, rommilla kostutettu pääsiäispulla, joka sisältää reilusti voita, munia sekä sokeria. Baba kuorrutetaan tomusokerikuorrutteella, jota voi lusikoida myös leivoksen sisään. Valion pikkubaba-reseptillä teet herkusta annoskokoisen version. Pääsiäisen pullissa maistuvat myös raikkaat sitrushedelmät. Leivo pääsiäispöytään mehevä bostonpulla tai suloisia sitruunavuokapullia.

kaikki erilaiset pullat

Rahkapulliin makua maustetuista rahkoista

Maitorahka on tunnetusti pashan pääraaka-aine, ja se kuuluu olennaisesti myös pääsiäisen leivonnaisiin. Näissä pullissa on käytetty täytteenä Valion maustettuja rahkoja, joissa rahkan raikkaus yhdistyy esimerkiksi appelsiinin, sitruunan tai kahvin makuihin. Helppoa ja herkullista!

Raikas rahkapiirakka on rakastettu pääsiäisherkku

Pullataikinasta ja rahkasta syntyy myös rahkapiirakka, joka on yksi pääsiäisen suosituimmista jälkiruoista. Uunipellille tehty rahkapiirakka on vaivaton valmistaa. Jos kaipaat jotain uutta, mausta pääsiäisen rahkapiirakka hedelmillä, kuten ananaksella, persikalla tai veriappelsiinilla. Suosikkiherkku onnistuu toki myös gluteenittomana. Jos taas haluat pääsiäispiirakkasi rahkaisen sijaan suklaisena, kokeile tuhtia suklaapiirakkaa.

katso kaikki rahkapiirakat

Pääsiäisen murupiirakassa maistuvat rahka ja appelsiini

Kun masut ovat pullollaan pääsiäisen ruoista, kannattaa valmistaa pääsiäisen kahvipöytään raikas murupiirakka. Appelsiini ja rahka tekevät leivonnaisesta mehevän ja vastapainoksi pinnalla rouskuu rapsakka pistaasipähkinämuru.

Rahka on pääsiäisenä must!

Rahkaa löytyy pääsiäisen leivonnaisista niin pullista kuin piirakoista. Valio maustetut rahkat auttavat kotikokkaajaa saamaan makua leivonnaisiin ja ne ovat leivontaominaisuuksiltaan mitä parhaimpia. Appelsiinimurupiirakankin makumaailma tehostuu appelsiinirahkaa käyttämällä. Appelsiinirahka korostaa pinnalle tulevan pääraaka-aineen eli appelsiinin makua. Jos pääsiäinen osuu veriappelsiinin sesonkiin, voi reseptissä käyttää herkullista veriappelsiinia.

Murupiirakka ei olisi murupiirakka ilman pinnalla rouskuvaa muruseosta. Tässä leivonnaisessa se valmistuu pistaasipähkinöistä. Tilalla voi käyttää halutessa myös cashewpähkinöitä tai manteleita.

tutustu reseptiin

Tuplaamalla koko pellillinen

Ohje on helppo tuplata kotioloissa, jolloin piirakkaa saa valmistettua uunipellillisen verran. Tällöin paistoaikaa kannattaa kuitenkin hieman tarkkailla, koska leivonnaisesta tulee hitusen matalampi. Sen verran maukasta tämä piirakka on, että isommastakaan määrästä tuskin jää palaakaan syömättä.

Herkullisia pääsiäishetkiä!

Löydä lisää ideoita pääsiäispöytään:

Perinteinen pääsiäismenu
Pääsiäisen kakut
Pääsiäisruoat ja reseptit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›