Nämä pääsiäiskakut kruunaavat juhlapöydän

Leivo pääsiäisen kunniaksi herkullinen kakku, jossa maistuvat juhlan pääraaka-aineet: täyteläinen suklaa, pirteät hedelmät, raikas rahka tai maltainen mämmi.

Parhaat pääsiäiskakut

Valitsimme resepteistämme kakkuja, joissa pääsiäisen maut ovat parhaimmillaan. Suklaanystävä rakastuu suklaiseen moussekakkuun ja mämmimutakakkuun, perinteisistä pääsiäisen mauista pitävä juustokakkuihin ja Irish cream -tiramisukakkuun. Lasten ja lastenmielisten makuun ovat veikeä pupukakku ja hauska lammaskakku.  Kinuskikissa kehitteli pääsiäiseen näyttävän mosaiikkikakun, joka päällystetään kauttaaltaan suklaamunilla. Pääseekö jokin näistä sinun pääsiäispöytääsi tänä vuonna?

katso kaikki kakut

Näin onnistut pupukakun teossa

Näin kolmikerroksinen pupukakku onnistuu kauniisti, lopputulos on raikkaan mehevä ja pupun korvat pysyvät paikallaan.

Lue vinkit

Kinuskikissan mosaiikkikakku suklaamunista

Kinuskikissan upea pääsiäiskakku peitetään kauttaaltaan rikotuilla suklaamunilla ja täytetään raikkaalla lakkarahkalla. Katso kuvat vaihe vaiheelta, niin onnistut näyttävän kulhokakun teossa.

Katso vinkit

Pääsiäisen herkullisimmat juustokakut

Rahkasta tai tuorejuustosta tehty juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Pääsiäisenä erityisen suosittuja ovat suklaiset ja hedelmäiset juustokakut, kuten tyylikäs kolmen suklaan juustokakku ja hurmaavan keltainen mangojuustokakku. Kuvankauniissa Pätkis-juustokakussa maistuu minttu-suklaa kolmella tavalla.

katso kaikki juustokakut

Yllättävän helppo pääsiäiskakku

Kuvittele raikkaan appelsiinin ja täyteläisen kahvin makukombo juustokakkuna suussasi. Jos maut tuntuvat ajatuksissasi mieluisilta, kokeile ihmeessä pääsiäiskakkua, jonka helppotekoisuus yllättää.

Pääsiäisen rahkaisia jälkiruokia ja leivonnaisia maustavat monesti raikkaat sitrushedelmät, kuten sitruuna ja appelsiini. Keltainen ja oranssi väri toivottavat samalla kevään ja auringon tervetulleeksi! Appelsiini maustaa myös tämän täyteläisen Valio Irish cream & coffee -rahkalla loihditun pääsiäisen juustokakun.

Kakun kerroksellisuudesta huolimatta onnistut kakun teossa varmasti. Appelsiinisen kakkupohjan taikina valmistuu ihan vain sekoittamalla raaka-aineet keskenään. Paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja jätetään vuokaan. Jäähtyneelle pohjalle kaadetaan hyydytettävä kakkukerros. Hyydyttyään kakku siirretään tarjoiluastiaan ja päälle levitetään rennolla kädellä appelsiinimarmeladilla tuunattu appelsiinirahka. Kakun reunalle ripautellaan vielä tyrnijauhetta, sillä sen ihana kirpeys on täydellinen loppusilaus kakulle.

Sitten onkin jäljellä vain koristelu – vai onko? Kakku kelpaa tarjottavaksi vallan mainiosti ilman koristeitakin, sillä pari pääsiäistipua pöydässä tai kaunis keväinen kattaus riittää. Halutessasi voit koristella kakun syötävillä kukkasilla ja/tai karamellisoiduilla appelsiineilla tai mandariineilla. Niiden ohjeen löydät reseptin lopusta tai niitä voi myös ostaa irtomyynnistä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi

Sitrushedelmät ja mämmi tuovat makua pääsiäisen kuivakakkuihin

Raikkaat ja kirpeät sitrukset maistuvat pääsiäisen kuivakakuissa. Kokeile suosittua sitruunakakkua tai kehuttua appelsiinikakkua. Mämmin maustama, mehevä mämmikahvikakku kutkuttaa makuhermoja pääsiäisen kahvipöydässä. Hyvin säilyvät kuivakakut ovat mainioita viemisiä myös pääsiäismyyjäisiin tai kahvipöytään pidemmän matkan päähän.

katso kaikki kuivakakut

Pääsiäisen makeat pavlovat

Upea lakkarahkasta makua saava, kakun muotoon leivottava pääsiäispavlova on näyttävä jälkiruoka pääsiäispöytään. Pääsiäiseen sopii myös hedelmäpavlova, joka täytetään sitruunarahkalla ja eksoottisilla hedelmillä, kuten mangolla, kiivillä ja passionhedelmällä. Jos syöjiä on vähemmän tai haluat tarjoilla jälkiruoan annoksina, voit käyttää samoja täytteitä pikkupavloviin. Satokausikalenterin ohjeella valmistuu kaunis pavlovakranssi.

Innostuitko kattamaan kunnon pääsiäispöydän?

Poimi pääsiäisen parhaat reseptit ja vinkit tai herkuttele lisää muilla makeilla resepteillä!

Pääsiäisen pullat ja piirakat
Pääsiäisen jälkiruoat ja herkut
Pääsiäisruoat ja reseptit