Yllättävän helppo pääsiäiskakku
Ilona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö
Ruokaohjeet, tuotetestit ja ruokajutut ovat Ilonan sarkaa Valio Koekeittiössä. Koululaisperheen vauhdikas arki siivittää usein helpottavia ideoita ja uskaliaita kokeiluja resepteihin.
Kuvittele raikkaan appelsiinin ja täyteläisen kahvin makukombo juustokakkuna suussasi. Jos maut tuntuvat ajatuksissasi mieluisilta, kokeile ihmeessä pääsiäiskakkua, jonka helppotekoisuus yllättää.
Pääsiäisen rahkaisia jälkiruokia ja leivonnaisia maustavat monesti raikkaat sitrushedelmät, kuten sitruuna ja appelsiini. Keltainen ja oranssi väri toivottavat samalla kevään ja auringon tervetulleeksi! Appelsiini maustaa myös tämän täyteläisen Valio Irish cream & coffee -rahkalla loihditun pääsiäisen juustokakun.
Kakun kerroksellisuudesta huolimatta onnistut kakun teossa varmasti. Appelsiinisen kakkupohjan taikina valmistuu ihan vain sekoittamalla raaka-aineet keskenään. Paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja jätetään vuokaan. Jäähtyneelle pohjalle kaadetaan hyydytettävä kakkukerros. Hyydyttyään kakku siirretään tarjoiluastiaan ja päälle levitetään rennolla kädellä appelsiinimarmeladilla tuunattu appelsiinirahka. Kakun reunalle ripautellaan vielä tyrnijauhetta, sillä sen ihana kirpeys on täydellinen loppusilaus kakulle.
Sitten onkin jäljellä vain koristelu – vai onko? Kakku kelpaa tarjottavaksi vallan mainiosti ilman koristeitakin, sillä pari pääsiäistipua pöydässä tai kaunis keväinen kattaus riittää. Halutessasi voit koristella kakun syötävillä kukkasilla ja/tai karamellisoiduilla appelsiineilla tai mandariineilla. Niiden ohjeen löydät reseptin lopusta tai niitä voi myös ostaa irtomyynnistä.