Pääsiäiskakku kruunaa juhlapöydän

Suklaamunilla koristeltu kinderkakku, raikas mangojuustokakku vai helppo pääsiäiskakku? Vai ehkä sittenkin pirteä limejuustokakku? Pääsiäisen kakuissa riittää sen verran maisteltavaa, että urakan voi hyvin jakaa useammalle päivälle.

Pääsiäisenä leivotaan kakkuja, joissa maistuvat juhlan pääraaka-aineet: suussasulava suklaa, hurmaavat hedelmät, raikas rahka ja maltainen mämmi. Näillä resepteillä onnistut!

Pääsiäiskakkujen parhaat palat

Etkö tiedä, mistä aloittaisi? Ei hätää, kokosimme avuksesi pääsiäiskakkujen parhaimmiston tuhdeista suklaakakuista raikkaisiin juustokakkuihin. Sitten vain valitsemaan, minkälaista pääsiäisherkkua tekee mieli!

katso kaikki kakut

Pääsiäisen juustokakut

Rahkasta tai tuorejuustosta tehty juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Pääsiäisenä erityisen suosittuja ovat suklaiset, maltaiset ja hedelmäiset juustokakut, kuten tyylikäs kolmen suklaan juustokakku, konjakilla maustettu mämmijuustokakku ja hurmaavan keltainen sitruunajuustokakku. Jos kaipaat vähähiilihydraattista pääsiäiskakkua, kokeile herkullista ketolimejuustokakkua.

katso kaikki juustokakut

Marenkikakku mielessäin

Tekeekö mieli jotain tuhtia kakkua keveämpää? Leivo ilmava pavlova! Jos syöjiä on enemmän, kokeile mangolla ja passionhedelmällä viimeisteltyä pääsiäispavlovaa – joka muuten on myös gluteeniton. Pienempiin herkkuhetkiin sopivat herkulliset pashapavlovat ja minipavlovat.

Pääsiäisen kuivakakut

Pääsiäisen kuivakakuissa maistuvat sitrushedelmät, suklaa ja tietenkin mämmi. Sitruunakakku ja mehevä appelsiinikakku tuovat kahvipöytään pirteän keväistä väriä. Mämmikahvikakku sen sijaan maistuu erityisesti mämmin ystäville ja suklaakuivakakku toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Klassikkokakuista pääsiäiseen sopivat mainiosti myös pehmoinen pumpulikakku sekä tiikerikakku.

katso lisää kuivakakkuja

Yllättävän helppo pääsiäiskakku

Kuvittele raikkaan appelsiinin ja täyteläisen kahvin makukombo juustokakkuna suussasi. Jos maut tuntuvat ajatuksissasi mieluisilta, kokeile ihmeessä pääsiäiskakkua, jonka helppotekoisuus yllättää.

Pääsiäisen rahkaisia jälkiruokia ja leivonnaisia maustavat monesti raikkaat sitrushedelmät, kuten sitruuna ja appelsiini. Keltainen ja oranssi väri toivottavat samalla kevään ja auringon tervetulleeksi! Appelsiini maustaa myös tämän täyteläisen Valio Irish cream & coffee -rahkalla loihditun pääsiäisen juustokakun.

Kakun kerroksellisuudesta huolimatta onnistut kakun teossa varmasti. Appelsiinisen kakkupohjan taikina valmistuu ihan vain sekoittamalla raaka-aineet keskenään. Paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja jätetään vuokaan. Jäähtyneelle pohjalle kaadetaan hyydytettävä kakkukerros. Hyydyttyään kakku siirretään tarjoiluastiaan ja päälle levitetään rennolla kädellä appelsiinimarmeladilla tuunattu appelsiinirahka. Kakun reunalle ripautellaan vielä tyrnijauhetta, sillä sen ihana kirpeys on täydellinen loppusilaus kakulle.

Sitten onkin jäljellä vain koristelu – vai onko? Kakku kelpaa tarjottavaksi vallan mainiosti ilman koristeitakin, sillä pari pääsiäistipua pöydässä tai kaunis keväinen kattaus riittää. Halutessasi voit koristella kakun syötävillä kukkasilla ja/tai karamellisoiduilla appelsiineilla tai mandariineilla. Niiden ohjeen löydät reseptin lopusta tai niitä voi myös ostaa irtomyynnistä.

Katso resepti
Ruokavinkit
Suloisista suloisin pupukakku
Ruokavinkit
Näin onnistut: Kinuskikissan suklaamosaiikkikakku
Sesonki
Pääsiäisen pullat ja piirakat