Siirry sisältöön

Hunajareseptit

Makea hunaja on puhdas luonnontuote ja se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon – lorauta hunajaa piirakkaan, leivän päälle tai uuniruoan joukkoon. Hunajalla voit usein korvata sokerin joko kokonaan tai osakseen, mutta muista, että hunaja on makeampaa kuin sokeri, joten sitä ei tarvitse lisätä yhtä paljon.

Hunajaa voit lisätä makeassa leivonnassa niin piirakkaan, semifreddoon kuin leipäsiin. Hunajapiirakka on koukuttavan mehevä herkku kahvi- tai brunssipöytään. Täytteeseen lisätty jogurtti taittaa mukavasti täytteen makeutta tehden siitä tasapainoisen ja täyteläisen. Semifreddo on puolestaan perinteinen italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Yksinkertaisimmillaan semifreddon voi valmistaa piimästä ja kuohukermasta. Hunaja lisää semifreddoon ihanaa makeutta. Hunajaiset leipäset valmistuvat taas nopeasti ja ovat maukkaita tarjottavia kaakaon, teen ja kahvin kanssa. Hunajalla maustetut leipäset maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jos kaipaat pientä makeutta välipalaasi, laita leivän päälle raejuustoa ja valuta päälle hunajaa. Tai miltä kuulostaisi juustolenkki hunajalla maustetun perunapedin päällä? Hunaja antaa myös pehmeyttä silakoille.

Katso kaikki herkulliset hunajareseptit!

Search