Siirry sisältöön
Hunajapiirakka

Hunajapiirakka

Hunajapiirakka on koukuttavan mehevä herkku kahvi- tai brunssipöytään. Täytteeseen lisätty jogurtti taittaa mukavasti täytteen makeutta tehden siitä tasapainoisen ja täyteläisen. Jogurttia voi tarjota myös piirakan kanssa nautittavaksi.

Hunajapiirakka

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl vaniljajauhetta

Pinnalle

  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy Ø n. 25 cm:n piirakkavuokaan. Painele reunat huolellisesti vuokaa vasten. Laita pohjan päälle tiiviisti alumiinifolio tai leivinpaperi ja paistoherneet. Nämä estävät pohjaa valahtamaan reunoilta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uuni alaosassa 200 asteessa 15 min.

Täyte

  1. Sulata voi ja sokeri pannussa tai kattilassa. Lisää hunaja. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita joukkoon etikka ja suola.
  3. Yhdistä kerma ja jogurtti kulhossa. Vatkaa joukkoon munat. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  6. Anna jäähtyä hyvin (mieluiten jääkaapissa yön yli) ennen tarjoilua.

Vinkki

Tarjoile piirakan kanssa Valio kreikkalaista jogurttia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 39,2 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search