Hunajapiirakka

Hunajapiirakka

5 h 15 min
keskitaso
346 kcal / 100g
0
0

Hunajapiirakka on koukuttavan mehevä herkku kahvi- tai brunssipöytään. Crème fraîche taittaa mukavasti täytteen makeutta tehden siitä tasapainoisen ja täyteläisen.

Ainekset

12 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

100 g
2 dl
sokeria
1 ½ dl
juoksevaa hunajaa
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
2 rkl
maissitärkkelystä
2 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa
½ tl
vaniljajauhetta

Pinnalle

sormisuolaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy Ø n. 25 cm:n piirakkavuokaan. Painele reunat huolellisesti vuokaa vasten. Laita pohjan päälle tiiviisti alumiinifolio tai leivinpaperi ja paistoherneet. Nämä estävät pohjaa valahtamaan reunoilta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uuni alaosassa 200 asteessa 15 min.
  5. Täyte

  6. Sulata voi ja sokeri pannussa tai kattilassa. Lisää hunaja. Anna jäähtyä.
  7. Vatkaa joukkoon munat. Lisää loput ainekset, maissitärkkelys kermaan sekoitettuna. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
  8. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  9. Anna jäähtyä hyvin (mieluiten jääkaapissa yön yli) ennen tarjoilua.

Vinkki

Tarjoile piirakan kanssa Valio kreikkalaista jogurttia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
18 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)