Ahven-lohirullat ja sitruunakastike

Ahven-lohirullat ja sitruunakastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Ahven-lohirullat ja sitruunakastike

Ahven-lohirullat ja sitruunakastike

Viikonloppuna herkutellaan täytetyillä ahven-lohirullilla sitruunakastikkeen kera.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g
nahattomia ahvenfileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta hienonnettuna
1 pussi (150 g)
½ dl
hienonnettua tilliä

Sitruunakastike

½
sipulia hienonnettuna
1 rkl
½ dl
sitruunamehua
2 dl
1 dl
vettä
½
kalaliemikuutiota
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
ripaus
chilijauhetta
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Levitä ruodottomat ahvenfileet työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lohi ja AURA muru keskenään. Mausta tillillä
  2. Levitä lohitahna ahvenfileille. Rääri fileet rulliksi tai käännä vastakkain. Nostele voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. 35 min. Peitä kypsymisen puolessa välissä foliolla.
  3. Valmista kastike. Hauduta sipulia rasvassa. Lisää joukkoon sitruunamehu, ruokakerma, vesi ja liemikuutio. Suurusta kastike. Mausta ja viimeistele tillillä.
  4. Tarjoa rullia sitruunakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.