Avokadoalkupalat

Avokadoalkupalat

40 min
keskitaso
169 kcal / 100g
1
1

Avokadon ja katkarapujen maut täydentävät toisiaan. Avokadoille kannattaa puristaa sitrusmehua tummumisen estämiseksi.

Ainekset

8 annosta
1 pussi (180 g)
isoja katkarapuja
4 (900 g)
kypsää avokadoa
1
limetin mehu
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
tilliä
1 ruukku
jääsalaattia
1 rasia

Pinnalle

2 - 3 viipaletta
saaristolaisleipää
1 rkl
2
keitetyn (10 min) kananmunan keltuaista
1
limetti

Ohje

  1. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä.
  2. Halkaise avokadot. Poista siemenet. Koverra hedelmäliha isolla lusikalla siten, että avokado säilyy puolikkaana. Purista toisesta limetistä mehu. Kaada avokadoille limettimehua tummumisen estämiseksi. Ripota pinnalle suolaa, mustapippuria ja puolet hienonnetusta tillistä.
  3. Jaa alkupalalautasille jääsalaatin kuperat lehdet. Nosta niiden päälle avokadon puolikkaat. Jaa avokadoille katkaravut ja ripota niille loppu tilli. Lisää päälle tuorejuusto joko pursottamalla tai lusikalla.
  4. Leikkaa leipäviipaleista kuori pois ohuelti. Leikkaa viipaleista pieniä kuutioita. Paista ne voissa pannulla. Lisää annoksiin leipäkuutiot, siivilän läpi raastettua keltuaista sekä pienet limettilohkot.
  5. Tarjoa alkupalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön1.1.2014 kello 12:33
Todella hyvä alkupala! Kiitos reseptistä.