Mäti-avokadoleivät

Mäti-avokadoleivät

20 min
helppo
208 kcal / 100g
2
4

Mäti-avokadoleivissä yhdistyy mielenkiintoisella ja herkullisella tavalla perinteinen ja moderni. Avokadon täyteläisyys, saaristolaisleivän makeus ja smetanan hapokkuus kruunataan suolaisella mädillä ja aromikkaalla merilevällä.

Ainekset

12 leipästä
6 viipaletta
saaristolaisleipää
1
kypsä avokado
1 prk (120 g)
1 rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pieni
punasipuli
100 g
kirjolohen mätiä

Koristeluun

merilevää (nori) , esim. Yutaka

Ohje

  1. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla. Leikkaa kahteen osaan.
  2. Avaa avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Lisää 1/3 smetanasta. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Hienonna sipuli. Sekoita se loppuun smetanaan. Sekoita voimakkaasti lusikalla, jotta smetana kuohkeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita lusikallinen avokado- ja smetanaseosta leiville. Lusikoi päälle mäti. Koristele ohuiksi suikaleiksi leikatulla merilevällä.
  5. Tarjoa glögin kanssa pikkusuolaisena tai osana alkupalapöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
16 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)