Mäti-avokadoleivät

Mäti-avokadoleivät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mäti-avokadoleivät

Mäti-avokadoleivät

Mäti-avokadoleivissä yhdistyy mielenkiintoisella ja herkullisella tavalla perinteinen ja moderni. Avokadon täyteläisyys, saaristolaisleivän makeus ja smetanan hapokkuus kruunataan suolaisella mädillä ja aromikkaalla merilevällä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 leipästä

12 leipästä
6 viipaletta
saaristolaisleipää
1
kypsä avokado
1 prk (120 g)
1 rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pieni
punasipuli
100 g
kirjolohen mätiä

Koristeluun

merilevää (nori) , esim. Yutaka

Ohje

  1. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla. Leikkaa kahteen osaan.
  2. Avaa avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Lisää 1/3 smetanasta. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Hienonna sipuli. Sekoita se loppuun smetanaan. Sekoita voimakkaasti lusikalla, jotta smetana kuohkeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita lusikallinen avokado- ja smetanaseosta leiville. Lusikoi päälle mäti. Koristele ohuiksi suikaleiksi leikatulla merilevällä.
  5. Tarjoa glögin kanssa pikkusuolaisena tai osana alkupalapöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›