Mäti-avokadomaljat

Mäti-avokadomaljat

30 min
keskitaso
143 kcal / 100g
0
0

Suussa sulava alkupala syntyy mädistä ja avokadotahnasta. Tämä malja sopii aloittamaan juhlavankin illallisen.

Ainekset

6 annosta
1 pieni (40 g)
punasipuli
1 kypsä
avokado
1 ½ rkl
limetin mehua
150 g
kirjolohen mätiä
1 prk (150 g)
¼ tl
jauhettua mustapippuria
ripaus
suolaa
½ dl
ruohosipulia

Tarjoiluun

1 ¼ l (100 g)
salaatti- tai versosekoitusta
pieniä
limetin lohkoja
ruohosipulia tai herneenversoja

Ohje

  1. Hienonna sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Poista avokadosta siemen ja kuori. Leikkaa malto pienen pieniksi kuutioiksi. Pirskota limetin mehu avokadokuutioille.
  2. Valuta mäti. Vatkaa crème fraîchea, kunnes se on kiinteää ja kuohkeaa (n. 1 min). Erota mädistä ruokalusikallinen koristeeksi. Yhdistä aineet. Anna olla kylmässä tarjoiluun saakka.
  3. Revi salaatista reilu puolet annosmaljoihin. Lisää päälle lusikallinen mätiseosta. Jaa loput salaatit ja mätiseoksesta annosten päälle. Koristele mätinokareella, limetin lohkoilla ja yrtillä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)