Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 50 g (1 dl) hasselpähkinärouhetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl kaakaojauhetta
Täyte
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g siemenettömiä viinirypäleitä
Päälle
- 25 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja siivilöi jauho-kaakaojauheseos valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperille n. 30 x 25 cm kokoiseksi levyksi.
- Paista 175 asteessa n. 13 min kevyen ruskehtavaksi.
- Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se päälle, ettei pohja kuivu
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Levitä kerma pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä neljään osaan leikatut viinirypäleet kerman päälle. Kierrä pitkältä sivulta kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Sulata suklaa mikrossa.Valuta tortun päälle ohuita suklaaraitoja lusikalla tai haarukalla.
BUDAPESTIN TORTTU gluteeniton, laktoositon
- Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä Valio laktoositonta vispikermaa. Tarkista, että suklaa on laktoositonta
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
27,3 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.