Budapestin torttu

Budapestin torttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Budapestin torttu

Budapestin torttu

Budabestin tortun salaisuus on taikinan marenkimainen rakenne. Pinnalta rapea ja sisältä pehmeän sitkeä taikina täytetään kermavaahdolla ja viinirypäleillä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 dl (50 g)
hasselpähkinärouhetta
½ dl
vehnäjauhoja
½ rkl
kaakaojauhetta

Täyte

2 dl
½ rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
250 g
siemenettömiä viinirypäleitä

Päälle

25 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja siivilöi jauho-kaakaojauheseos valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille n. 30 x 25 cm kokoiseksi levyksi.
  3. Paista 175 asteessa n. 13 min kevyen ruskehtavaksi.
  4. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se päälle, ettei pohja kuivu
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Levitä kerma pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä neljään osaan leikatut viinirypäleet kerman päälle. Kierrä pitkältä sivulta kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Sulata suklaa mikrossa.Valuta tortun päälle ohuita suklaaraitoja lusikalla tai haarukalla.
  6. BUDAPESTIN TORTTU gluteeniton, laktoositon

  7. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä Valio laktoositonta vispikermaa. Tarkista, että suklaa on laktoositonta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.