Budapestin torttu

Budapestin torttu

45 min
keskitaso
250 kcal / 100g
5
4

Budabestin tortun salaisuus on taikinan marenkimainen rakenne. Pinnalta rapea ja sisältä pehmeän sitkeä taikina täytetään kermavaahdolla ja viinirypäleillä.

Ainekset

6 annosta
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 dl (50 g)
hasselpähkinärouhetta
½ dl
vehnäjauhoja
½ rkl
kaakaojauhetta

Täyte

2 dl
½ rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
250 g
siemenettömiä viinirypäleitä

Päälle

25 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja siivilöi jauho-kaakaojauheseos valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille n. 30 x 25 cm kokoiseksi levyksi.
  3. Paista 175 asteessa n. 13 min kevyen ruskehtavaksi.
  4. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se päälle, ettei pohja kuivu
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Levitä kerma pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä neljään osaan leikatut viinirypäleet kerman päälle. Kierrä pitkältä sivulta kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Sulata suklaa mikrossa.Valuta tortun päälle ohuita suklaaraitoja lusikalla tai haarukalla.
  6. BUDAPESTIN TORTTU gluteeniton, laktoositon

  7. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä Valio laktoositonta vispikermaa. Tarkista, että suklaa on laktoositonta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
13 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)