Caesarsalaattileivät

Caesarsalaattileivät

20 min
keskitaso
342 kcal / 100g
0
0

Mikset valmistaisi mehevää ceasarsalaattia suoraan leivän päälle?

Ainekset

4 kpl
100 g
roomansalaattia
50 g (1 dl)
½ dl
aurinkokuivattua tomaattia
4 viipaletta
paahtoleipää

Kastike

1
keltuainen
1 rkl
sinappia
pieni
valkosipulin kynsi
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Mittaa korkeaan kannumaiseen astiaan 1 tuore keltuainen, sinappi, puristettu valkosipulin kynsi, balsamietikka ja valkopippuri. Vatkaa sauvasekoittimella. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana, anna sauvasekoittimen käydä koko ajan.
  2. Pese, kuivaa ja hienonna salaatti. Laita tilavaan kulhoon.
  3. Raasta juusto. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Paahda leivät uunissa leivinpaperilla tai paahtimessa.
  4. Yhdistä salaattiin kastike ja juustoraaste. Laita salaattia paahdetuille leiville. Koristele tomaattisuikaleilla.
  5. Tarjoa alkupalana tai pikkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
27 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)