Piparjuuri-punajuurileivät

Piparjuuri-punajuurileivät

20 min
helppo
179 kcal / 100g
0
0

Piparjuuren ja punajuuren makuyhdistelmä on voittamaton. Varmista mehevimmät maut käyttämällä tuoreita punajuuria.

Ainekset

4 voileipää
300 g
raakaa punajuurta
2 rkl
¼ tl
sokeria
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4
ruisleipästä
n. ½ rasiaa (à 200 g)
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 dl
rucolaa
valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Kuori ja puolita punajuuret. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää punajuuret ja sokeri. Paista keskilämmöllä 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta punajuuret sivuun ja anna niiden jäähtyä.
  3. Sekoita piarjuuritahna tuorejuuston joukkoon. Voitele sillä leipäset.
  4. Sekoita rucola punajuurien joukkoon, nostele leiville. Viimeistele halutessasi balsamicokastikkeella.

Vinkki

Halutessasi voit korvata paistetut, tuoreet punajuuret etikkapunajuurilla. Silloin ei tarvita pannulla kypsentämistä eikä suola- ja sokerilisäystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)