Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta4 munan kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl päärynätäysmehua
Täyte
- 2 tlk (à 420/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl aprikoosihilloa
- 1 rasia (150 g) vaniljanmakuista halvaa
Kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
Koristeeksi
- 20 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta. Valuta aprikoosit siivilässä. Ota halutessasi muutama aprikoosinpuolikas sivuun koristelua varten. Kuutioi loput hedelmät.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen vaniljarahka. (Lisää halutessasi vähän sokeria.) Levitä kakun alimmalle levylle puolet aprikoosihillosta. Lisää puolet aprikoosikuutioista. Lusikoi sen päälle puolet rahka-kermavaahdosta. Raasta halva karkeaksi rouheeksi. Ripota 1/3 rouheesta rahkavaahdolle. Täytä toinen väli samoin. Säästä loppu halvarouhe kakun pinnalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla. Valuta sitä haarukalla kakun päälle ohuiksi raidoiksi. Ripottele kakun päälle loppu halvarouhe. (Lisää aprikoosipalat.)
- Anna kakun makujen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
23,7 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.