Halvakakku

Halvakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Halvakakku

Vaniljahalva ja aprikoosi muodostavat välimerellisen yhdistelmän mehevän täytekakun täytteeseen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
2 h
uunissa
35 min
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

4 munan kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
päärynätäysmehua

Täyte

2 tlk (à 420/240 g)
säilykeaprikoosia
2 dl
1 prk (200 g)
1 dl
aprikoosihilloa
1 rasia (150 g)
vaniljanmakuista halvaa

Kuorrutus

2 dl
1 rkl
sokeria

Koristeeksi

20 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta. Valuta aprikoosit siivilässä. Ota halutessasi muutama aprikoosinpuolikas sivuun koristelua varten. Kuutioi loput hedelmät.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen vaniljarahka. (Lisää halutessasi vähän sokeria.) Levitä kakun alimmalle levylle puolet aprikoosihillosta. Lisää puolet aprikoosikuutioista. Lusikoi sen päälle puolet rahka-kermavaahdosta. Raasta halva karkeaksi rouheeksi. Ripota 1/3 rouheesta rahkavaahdolle. Täytä toinen väli samoin. Säästä loppu halvarouhe kakun pinnalle.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla. Valuta sitä haarukalla kakun päälle ohuiksi raidoiksi. Ripottele kakun päälle loppu halvarouhe. (Lisää aprikoosipalat.)
  8. Anna kakun makujen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›