
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta4 munan kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl päärynätäysmehua
Täyte
- 2 tlk (à 420/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 dl aprikoosihilloa
- 1 rasia (150 g) vaniljanmakuista halvaa
Kuorrutus
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
Koristeeksi
- 20 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta. Valuta aprikoosit siivilässä. Ota halutessasi muutama aprikoosinpuolikas sivuun koristelua varten. Kuutioi loput hedelmät.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen vaniljarahka. (Lisää halutessasi vähän sokeria.) Levitä kakun alimmalle levylle puolet aprikoosihillosta. Lisää puolet aprikoosikuutioista. Lusikoi sen päälle puolet rahka-kermavaahdosta. Raasta halva karkeaksi rouheeksi. Ripota 1/3 rouheesta rahkavaahdolle. Täytä toinen väli samoin. Säästä loppu halvarouhe kakun pinnalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla. Valuta sitä haarukalla kakun päälle ohuiksi raidoiksi. Ripottele kakun päälle loppu halvarouhe. (Lisää aprikoosipalat.)
- Anna kakun makujen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
23,7 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa