Haudutettua porsaanposkea

Haudutettua porsaanposkea

6 h
helppo
333 kcal / 100g
1
2

Hitaasti pehmeäksi haudutettu porsaanposki ja omenainen kastike yllättää ruokailijat lempeillä vivahteikkailla mauillaan ja lihan mureudellaan.

Ainekset

6 annosta

Haudutettu porsaanposki

porsaanposkea
2 rkl
1
iso sipuli
2
porkkanaa
2
hapahkoa omenaa
(1)
kanelitanko
(3)
tähtianista
(3)
kokonaista neilikkaa
½ ruukkua
tuoretta timjamia
2
laakerinlehteä
8
kokonaista mustapippuria
1 l
vähäsuolaista lihalientä

Kastike

½ l
lihalientä Porsaan haudutusliemi
2 dl
2 dl
50 g
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½ dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
sormisuolaa

Ohje

  1. Poski

  2. Ruskista porsaanposket Oivariini rasvassa ja laita uuninkestävään pataan.
  3. Kuori juurekset ja omenat. Pilko lohkoiksi. Lisää mausteet ja yrtit. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää pataan. Hauduta uunissa n. 100 asteessa 4 - 5 tuntia.
  4. Kastike

  5. Siivilöi porsaan haudutusliemi ja laita kattilaan omenamehun kanssa. Keitä lientä kasaan kunnes jäljellä on 2 dl . Lisää ruokakerma ja mausta suolalla. Vatkaa joukkoon lopuksi voi. Mausta yrteillä ja suolalla.
  6. Nostele lihat kastikkeen joukkoon.
  7. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
32 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)