Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hehkupäärynät

Joulunajan kevyempi jälkiruoka syntyy päärynöistä, jotka marinoidaan Hehku juomassa. Tarjoa mausteiset päärynät kermavaahdon kanssa.

Hehkupäärynät
Hehkupäärynät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 päärynää
  • 5 dl Valio Hehku juomaa
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl kanelia

Ohje

  1. Kuori päärynät. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa päärynän kuperalta puolelta pieni pala pois, jotta ne pysyvät tukevasti lautasella.
  2. Sekoita Hehku ja sokeri kattilassa ja lisää päärynän puolikkaat joukkoon. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä seuraavana päivänä päärynöitä Hehku juomassa n. 10 min. Nosta pehmeät päärynät Hehku juomasta, valuta. Kuuman Hehku juoman voit tarjota juomana.
  4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta. Laita päärynänpuolikkaat jälkiruokalautasille ja koristele kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal
Proteiini 0,3 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search