Herne-riisi

Herne-riisi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Herne-riisi

Tuunaa lisäkeriisi uuteen uskoon tällä ohjeella.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
5 dl
1
kasvisliemikuutio
2 pussia (à 200 g)
herneitä
2 dl
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
¼ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Keitä riisit kypsiksi liemikuutiolla (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) maustetussa mehussa. Keitä herneet ja inkivääri kypsiksi kermassa.
  2. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Yhdistä hernesose kypsän riisin joukkoon. Ohenna tarvittaessa tilkalla mehua tai vettä.
  3. Mausta ja kuumenna. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kala-, liha- tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.