Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Intialainen broileri-biryani

Intialaisessa broileri-biryanissa jogurtilla marinoitu broileri yhdistetään mausteisen riisin joukkoon. Voissa paistetut rusinat ja cashewpähkinät antavat ruoalle ihanan loppusilauksen.

Intialainen broileri-biryani
Intialainen broileri-biryani

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 4 sipulia
  • 4 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 3 dl basmatiriisiä
  • ½ rkl kuminaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tl suolaa
  • 0 kg tuoretta korianteria

Pinnalle

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Ohje

  1. Leikkaa fileet 4:ään osaan. Hienonna chili, inkivääri, valkosipuli ja korianteri. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita kulhossa broileri, chili, inkivääri, sipulit, korianteri sekä 2 dl jogurttia. Anna maustua jääkaapissa 2 t.
  2. Kaada broileri-jogurttiseos wokkipannuun tai kattilaan. Kypsennä varovasti n. 15 min
  3. Lisää kiehuvaan veteen kumina, kardemumma ja kanelitangot ja keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Nosta wokkipannuun broileripalojen päälle kypsä riisi. Lisää päälle 2 dl jogurttia ja suola. Kuumenna ja sekoita kevyesti.
  5. Koristele voissa pannulla paistetuilla pähkinöillä ja rusinoilla. Ripottele halutessasi pinnalle hienonnettua korianteria.
  6. Tarjoa naanleipien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search