Siirry sisältöön
Irish coffee -juustokakku

Irish coffee -juustokakku

Viskillä terästetty Irish coffee sopii makumaailmaltaan talviseen kakkuun. Kahvijuoman ulkonäköä jäljittelevä kakku on yksinkertaisuudessaan kaunis ja helppotekoinen.

Irish coffee -juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 175 g keksejä, esim. Bastogne

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 1½ dl kylmää, vahvaa kahvia
  • ½ dl sokeria
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ¾ dl viskiä

Pinnalle

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 50 g tummaa suklaata

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Sekoita rahka, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna viski kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan viskiin. Sekoita seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon.
  6. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  7. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
  8. Levitä löysähköksi vaahdoksi vatkattu kerma kakun pinnalle. Irrota kakku vuosta. Käytä apuna kuumalla vedellä kastettua veistä.
  9. Vuole tummasta suklaata lastuja esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele kakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 21,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search