
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g keksejä, esim. Bastogne
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- 1½ dl kylmää, vahvaa kahvia
- ½ dl sokeria
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- ¾ dl viskiä
Pinnalle
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 50 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita rahka, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma.
- Kuumenna viski kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan viskiin. Sekoita seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon.
- Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
- Levitä löysähköksi vaahdoksi vatkattu kerma kakun pinnalle. Irrota kakku vuosta. Käytä apuna kuumalla vedellä kastettua veistä.
- Vuole tummasta suklaata lastuja esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele kakun pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
18,4 g
Rasva
21,1 g
Tyydyttynyt rasva
11,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa